Lauren Oliver – Requiem 3,5 sterren***

requiem

Dit is het derde en laatste boek van de Delirium Amoris Trilogie.

De mensen leven daar in een wereld, waarin liefde een ziekte is. Je wordt er tegen behandeld en zult nooit meer liefde kunnen voelen. Mensen veranderen in koude zombies, zonder gevoelens. Toch gaat het hier en daar ook wel eens mis. Sommige mensen zijn niet te behandelen. Lena’s moeder bijvoorbeeld. Gevoelens kunnen je verscheuren, tot er niets meer van je over is.

Ik had al een hele tijd zin om deze trilogie uit te lezen.

In dit boek volg je Lena en haar strijd om te overleven in een wereld die steeds erger aan het worden is. De wildernis is niet meer veilig, voor niemand meer.  En ze zit ook nog eens met Julian en Alex in haar maag. Alex doet zo moeilijk,dat ze voor Julian besluit te kiezen..Maar is dit wel de juiste keuze?

Aan de andere kant volg je haar beste vriendin Hana. Hana heeft ondertussen de behandeling gehad en is gekoppeld aan Fred. Fred is de zoon van de burgemeester van Portland dus een zeer goede koppeling vindt Hana’s moeder. Hana komt er al snel achter dat  Fred anders is. Maar ze gaat ook over zichzelf twijfelen en denkt veel terug aan Lena. Dat zou niet moeten na de behandeling.

De Behandelden staan recht tegenover de Onwaardigen in een oorlog, face to face. Ze moeten keuzes maken, mensen achter laten en verliezen. Welke keuzes ze gaan maken en of hun paden in dezelfde richting gaan, dat moet je echt zelf gaan lezen. Deze Young Adult is geschreven in goede taal. Alleen mis ik iets van de spanning in de vorige delen. Het einde is aan de ene kant mooi, maar ook nog helemaal niet klaar voor mijn gevoel. Misschien moet je het zelf maar invullen? Het is voor mijn gevoel nog niet af, als je de laatste bladzijde omslaat.  Ik geef het boek 3,5 sterren.

Het eerste boek vond ik heel erg goed, 5 sterren. Boek nummer 2 kreeg van mij 4 sterren.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s