**Fantasy Boek van de maand Augustus 2015 : Drägan Duma – Zij Die Hoort**

patty3

Geschreven door: Patty van Delft

Wat zou er gebeuren als een fantasy verhaal echt blijkt te zijn? Als draken niet alleen in boeken en legenden voorkomen, maar echte, levende wezens blijken te zijn?

Drägan Duma – Boek 1 – Zij Die Hoort vertelt het verhaal van Jill, een meisje dat er na haar zestiende verjaardag achter komt dat zij is voorbestemd om een Drägannymare (een drakenridder) te worden op de parallelle wereld Drägan Duma. Daar hebben de mensen een verbond gesloten met de draken om de kwaadaardige Morbiden het hoofd te bieden. Al snel wordt Jill meegesleurd in een opmerkelijk avontuur waardoor haar hele leven op zijn kop komt te staan…

patty2

————————————————————————————————————–

Achterflap tekst

Bloed tegen de autoruit…

De nachten van Jill worden regelmatig geteisterd door een nachtmerrie over het ongeluk waarbij ze haar moeder verloor. Haar vader heeft ze nooit gekend.

In de nacht nadat ze zestien is geworden, schrikt Jill wakker. Ze gaat naar het slaapkamerraam en ziet buiten de schim van een draak! Ervan overtuigd dat ze droomt, gaat ze ernaartoe en ontmoet de Drägannymare Jordian, een drakenridder uit Drägan Duma. In die parallelle wereld zijn draken een verbond met de mensen aangegaan om de kwaadaardige Morbiden het hoofd te bieden.

Jill blijkt door haar bloedlijn van vaders kant voorbestemd te zijn om in Drägan Duma opgeleid te worden tot Drägannymare. Ze krijgt slechts een paar dagen de tijd om te beslissen of ze dit werkelijk gaat doen.

Verward blijft ze achter. Moet ze alles wat ze kent achter zich laten en de overstap maken naar het onbekende Drägan Duma?

Zij Die Hoort is het eerste deel van de meeslepende trilogie Drägan Duma, een vreemde wereld waar een grote verantwoordelijkheid op Jills schouders gelegd wordt.

———————————————————————————————————

patty6

Over Patty van Delft

Just because something exists in your fantasy and dreams, doesn’t mean it isn’t real!

Patty van Delft (1981) is geboren en getogen in Den Haag. Na jarenlang voor de klas gestaan te hebben, is zij nu fulltime schrijfster. Sinds jonge leeftijd verslindt zij al boeken en schrijft korte verhalen en gedichten.

Vooral het lezen en schrijven van fantasy heeft haar passie, want wat is er nu mooier dan even te ontsnappen aan de werkelijkheid en jezelf te verliezen in een wereld met magie, helden en draken?

Vanaf 2013 is zij een gepassioneerde blogger en publiceert zij haar Engelstalige gedichten op het web.

In april 2014 is Drägan Duma – Zij Die Hoort uitgekomen onder het vaandel van Celtica Publishing.

patty5

Voor dit debuut ontving Patty de Hebban Fantasy Award voor het derde beste fantasy boek van 2014.

“Drägan Duma – Zij Die Hoort is niet alleen een boek voor mij. Het is de start van een nieuw leven. Nadat ik ben afgekeurd en mijn baan als Remedial Teacher niet meer kon uitvoeren ben ik toch wel even in een behoorlijke dip geraakt. Hieraan kwam een eind toen ik mijn vroegere hobby weer oppakte, namelijk het schrijven van verhalen en gedichten. Wanneer je boek dan wordt uitgegeven, goed wordt ontvangen en je als klap op de vuurpijl ook nog de derde prijs van de Hebban Fantasy Awards in ontvangst mag nemen, geeft dat een enorme boost! Zo van: Zie je wel! Ik maak er nog wel wat van”

– Patty van Delft –

Inmiddels is deel 2 van de Drägan Duma trilogie ‘Bondgenoten & Verraders’ gepubliceerd en werkt Patty hard aan ‘Het Zwarte Kristal’ die in 2016 wordt verwacht.

Drägan Duma – Zij Die Hoort is verkrijgbaar in alle (internet) boekhandels.

Voor meer informatie, zie: http://www.pattyvandelft.com http://www.celtica-publishing.nl https://www.facebook.com/PattyvDelft

patty1

Advertenties

3 thoughts on “**Fantasy Boek van de maand Augustus 2015 : Drägan Duma – Zij Die Hoort**

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s