Jack Coughlin – Onder Schot ( sniper 2)****

onderschot

Saddam Hoessein was bezig een chemisch wapen te ontwikkelen, na zijn dood gingen zijn mensen ermee verder. Het is echt een gruwelijk wapen. En het wordt ingezet op een van de meest gedenkbare dagen van de geschiedenis: De trouwerij van prins William en zijn Barbara*.

Het is een verschrikkelijk wapen en kent geen genade. Londen en de rest van de wereld zijn doodsbang na deze aanval. Het is een geheel nieuw soort gifgas.

Diep in een woestijn in het midden oosten zijn ze het gifgas aan het testen. Op levende mensen! Ze willen de ultieme vieze bom maken. Niemand is veilig voor deze terroristen.

Kyle Swanson is nog steeds verdrietig en blijft maar missies aannemen. De mensen om hem heen, zijn bang dat hij op instorten staat. Als hij hoort van de aanslag in Londen, wil hij meteen uitzoeken wie het gedaan heeft en hem de verdiende loon geven.

Het komt voor Kyle allemaal heel erg dichtbij, aangezien het spoor hem naar een oude vijand brengt.

Juba is een van de beste scherpschutters ter wereld en weet van geen stoppen. Hij is er vast van overtuigd dat hij het juiste doet, ook voor zijn geloof. Het wordt een kat en muis spel. Wie zal er happen? Wie gaat het overleven? Wie is er de beste scherpschutter?

Het speelt zich af in Europa, de VS en het midden oosten. Het leest vrij snel en heeft een stoer lettertype. Ik moest daar echt aan wennen, maar dat is erg persoonlijk en doet niets af aan het verhaal. Het is allemaal levensecht op papier gezet. Je ziet alles voor je en kan alleen maar meevoelen met de slachtoffers. Het is een verschrikkelijke laffe manier van oorlogvoeren, die chemische wapens. Ik geloof ook echt dat er nog chemische fabrieken zijn in Irak. Saddam en Ali Chemicali hebben echt hun geheime labs nooit prijs gegeven!

Het karakter van Sybelle vind ik erg goed neergezet. Een vrouw die van aanpakken weet! Dat is echt een aanwinst voor het verhaal en voor Kyle zelf ook. Ze gaat met hem mee op missies en is een harde tante!

*Nu hoor ik iedereen denken: Barbara? Maar hij kon onmogelijk Kate Middleton gebruiken, toen hij het boek schreef, was het nog niet zeker of het stel bij elkaar zou blijven…Maar ook heeft een van de belangrijkste personen in het boek dezelfde achternaam. Dus ik snap het helemaal. Barbara it is!

Dit boek is deel twee van de Sniper serie. Het begint meteen alweer spannend. En dat blijft zo tot het einde. Echt tot de allerlaatste zin. Het is ook nog eens een boek van deze tijd. Want de dingen die erin gebeuren kunnen zomaar echt worden. We leven in een wereld waar dit soort terroristen op smerige plannetjes broeden!

Ik kijk alweer uit naar het volgende boek. 4****

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s