The Scorch Trials – (Mazerunner 2)*****

st4groep

Het verhaal gaat meteen verder, waar het de vorige keer eindigde. De gladers/ laarders zitten in een helikopter en worden overgebracht naar een ‘veilige’ plaats. Ze komen in een instelling terecht en op het eerste gezicht denken ze dat ze gered zijn.

st5groepgggg

Maar als Thomas Aris ontmoet en met hem op onderzoek uitgaat, komt hij erachter dat het goed mis is daar. Ze moeten maken dat ze wegkomen!

Eenmaal op de vlucht moeten ze over de Schroei (scorch, en het is echt stukken korter dan in het boek) en rennen voor hun leven in een gigantische heftige onweersbui. Wie het boek gelezen heeft, keek hier naar uit. Het zag er mooi uit in de film!

st1jorgeJorge

De ontmoeting met Jorge en Brenda was ook anders, maar ik vond het enorm mooi om te zien hoe dat gebouw in elkaar zakte. Jorge is trouwens ook een stuk ouder dan ik dacht dat hij was. Brenda is precies zoals ik haar voor me zag. Minho, Newt en de rest gaan met Jorge er vandoor op de vlucht. Thomas komt met Brenda ondergronds terecht. En ja, de zoen zit erin! Maar wat een geweldig mooie scenes volgen er dan…De scene op het glazen raam van de omgevallen wolkenkrabber, met die crank! WOW! zo mooi! Maar de scene die ik echt het allermooiste vond was die ondergronds..—>

*Brenda en Tommy lopen in een tunnel en ineens zitten er vreemde planten op de muren. Ze zien een rat lopen, die piept enorm…..En wat er dan komt…….Ik ga dat niet zeggen, maar ik zat tegen het plafond. Creepy!*

st7 flat

De cranks zijn ook echt enge zombies. En ze zijn zo razendsnel. Het ritme in de film blijft vrij hoog, alleen in het begin is het wat trager. Maar dat moet ook wel om dingen duidelijk te maken.

st2brendatommyTommy en Brenda

Erg leuk dat Frypan (de kok), Aris en Winston meer aandacht kregen. Maar ik als Newt-fan kwam ook aan mijn trekken. Maar ik ga ook steeds meer van Minho houden…Teresa niet. Dat vind ik een bitch!!!!! LOL. ( in film 3 ga ik maar tissues meenemen)……

st8newt

Het is een  lange film er zit vrij veel uit het boek niet in de film, maar daar merk je weinig van. Je merkt niets van de lengte, het vliegt voorbij, door het tempo!

st3tombom

De film is gewoon geweldig en stiekem beter dan het boek! Er zijn wel dingen die ik echt mis in de film, zoals het gevecht van Minho. Dat had ik graag willen zien. En het ophangen van de mensen ( hun redders) in het begin. Maar de rest van de film maakt het echt wel goed!

Het is op sommige momenten goed te vergelijken met het boek..En op veel andere momenten totaal niet! Maar dat houdt de film echt spannend, omdat je toch niet weet wat er kan gaan gebeuren!

De special effects zijn weer om van te smullen. Niet van echt te onderscheiden. Prachtig! Film 3…..The Deathcure, ik kijk er naar uit! Volgend jaar (hopelijk).

st6 view

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s