Carolyn Jess- Cooke – De jongen die demonen zag****

demonenhhhhh

Dit boek noemen ze een roman. Maar ik vind het een Roman met horror/thrillerelementen. Het is niet in een hokje te stoppen. En dat is  meteen al bijzonder!

Het gaat over een jongen van tien jaar oud. Hij heet Alex Broccoli en heeft een zeer verontrustende gave: Hij ziet demonen. Alleen hij kan ze zien. De demon Ruen is zijn beste vriend en ze hebben veel plezier samen, totdat Ruen iets onmogelijks van hem vraagt. Hij wil hem aanzetten tot gemene dingen. Alex wil geen vrienden meer zijn met deze demon. Hij wil alleen zijn moeder maar redden van haar ondergang. Zijn moeder is erg ziek en Alex krijgt de kans om dat te veranderen.

Psychiater Anya komt op zijn pad en ze besluit om Alex te helpen. Ze heeft haar eigen dochter verloren en is vastberaden om Alex in leven te houden. De twee krijgen een bijzondere band. Anya is een vrouw met een verleden en Alex weet dingen van haar, die niemand kan weten…Toch? Alex zegt dat Ruen ze hem influistert. Maar dit kan ze niet geloven en ze besluit in Alex zijn verleden te duiken.

Het speelt zich af in het Noord Ierse Belfast. Kinderen zijn daar zwaar getekend voor de rest van hun leven. Door wat de IRA allemaal uitspookt en de aanslagen en moordpartijen waar ze alles van mee krijgen, zijn ze beschadigd tot in hun ziel.

Het is gemeen en meeslepend dit verhaal. Je kunt alleen maar hulpeloos toekijken als lezer.

Een heel bijzonder verhaal, wie weet bestaan er echt wel demonen en kunnen wij ze niet zien. Alleen bepaalde personen kunnen ze zien. En de ‘normale’ mensen vinden deze personen gek. Daarom komen deze mensen en kinderen in tehuizen terecht. De vraag is en blijft: Geloof jij Alex? Dat moet ieder voor zich bepalen. Ik geloof echt dat hij demonen ziet. Anderen zullen zeggen dat het door zijn verleden komt. Het blijft echt mysterieus en het is spannend. 4****

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s