The Kilkennys 4-12-2015

kkr

Ik volg deze band al een paar jaar, en nu ze zo dicht in de buurt waren moest ik echt heen. Maar ik zeg nu al, volgend jaar ga ik weer……. Den Helder, De kampanje is altijd onze vaste stek geweest. Daar zijn we meerdere malen per jaar te vinden. Dus dit was perfect. En de treinen reden ook gewoon eens een keer. (Als ik naar een concert ga, is dat meestal het tegenovergestelde).

Wie zijn ze? Het zijn vier jonge mannen uit Kilkenny, Ierland. Robbie Campion speelt gitaar en Banjo, Davey Long is de drummer, maar speelt ook gitaar en de Bodhran. Tommy Mackey speelt gitaar en Basgitaar. En Davey Cashin, wat speelt hij niet? Mandoline, Banjo, Thin- Whistle noem maar op. Alle vier hebben ze ook nog eens een prachtige stem. Je kunt echt zien dat ze een hechte groep vrienden zijn. En ze spelen al jaren samen. De drummer Davey Long is er een aantal jaren geleden bij gekomen, toen Adam Cashin er mee stopte.

kkdh6

Ze geven Ierse folk en liedjes hun eigen twist en krijgen zelfs Den Helder aan het dansen! Dat is iets waar ik erg van op keek, maar zeg nou zelf. Stil zitten kun je niet met deze muziek. Je moet wel bewegen. Zere handen van het klappen en zere benen van het stampen gegarandeerd! *lol*

Normaal maak ik geen filmpjes, maar het dansen moest ik echt vastleggen: klik hier op: Den Helder aan het dansen!;-). foto’s heb ik niet veel gemaakt, veelte druk met klappen en zo;-). *lol*

kkdh5

Aan het begin van de avond zei Davey Cashin dat hij zeker wist dat voor het einde van de avond de mensen aan het dansen waren. Er was een grote dansvloer. De setting was in een cafe-stijl. Dat was erg gezellig zo met een drankje. Een heerlijke moeder-dochter avond. Ook al denkt iedereen altijd dat we zusjes zijn. Vanavond dacht iemand dat we beste vriendinnen waren. Maar dat klopt ook wel. Lol. Echt apart altijd! Ik zal het maar niet over de wijn hebben, he Mam? (als, ze dit leest denkt ze echt, moet je dat nu weer zeggen? Tja, sorry ik heb echt dubbel gelegen van het lachen, omdat ze niet haar eigen glas leegdronk. Familie-tikje).

kkdh1

Ik heb ook echt genoten van hun optreden. Ze hebben zelf ook heel veel plezier op het podium en dat stralen ze ook echt uit. Niets is eerlijker dan Ierse muzikanten. En de muziek is gewoon puur, dat maakt ze zo ontzettend goed.

Ik moest heel erg lachen om het feit dat de meeste mensen in het publiek nooit Finnegan’s Wake goed kunnen klappen. Ik heb al jaren ervaring achter de rug met The Dubliners. Ik wil niet in de spotlight gezet worden.  Elk optreden zijn er toch weer mensen die het niet onder de knie krijgen en de mannen van de band hebben precies door wie het niet goed doet.  De drummer is blijkbaar dol op Chocomel. Wie niet he? Ze praten allemaal en het is gewoon een huiskamer-achtige sfeer. Je voelt je thuis!

kkdh3

Bijzonder moment vond ik echt dat ze een liedje zongen voor Parijs. Je kon een speld horen vallen, dat is echt een kippevel- momentje. Ze hadden ook een wandeling gemaakt in het mooie Den Helder.

Ze spelen echt liedjes die wij allemaal kennen van The Dubliners of uit onze mega-grote Ierse muziek collectie. Denk aan liedjes zoals: South Australia, The Galway Girl, Spanish Lady en nog veel meer. Zelf vind ik het liedje Fáinleog echt zo super mooi. Gevoelig en zo puur, ga het liedje echt eens luisteren mensen! Dan snap je wat ik bedoel. Het is trouwens Gaelic en de betekenis is Zwaluw. Deze jongens zijn gewoon steengoed en ik ga zeker weer heen volgend jaar. Als het ff kan, zelfs meerdere keren. Hier kunnen wij geen genoeg van krijgen!

kkdh2

Tot slot even de link naar het mooiste liedje: Fainleog

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s