Jeffrey Debris – The Fall of Netherea: The Shaedon Resurgence, boek 1

netherea

Tryu en Grummus zijn samen op pad. Grummus is de leerling van Tryu en hij moet een test afleggen. Net als hij op het punt staat om het tot een goed einde te brengen gaat er iets goed mis. Kan hij zijn taak volbrengen en het Zaad van Leven veilig naar huis brengen? Ze zitten alleen vast op de verkeerde planeet en doen er alles aan om weer thuis te komen.

Netherea, de planeet is zeer onstabiel. Windmaster Raz wordt op pad gestuurd om te zorgen dat iedereen veilig is. Langruff wordt hem toegewezen om te helpen door leidster Maraxi.

Tryu is een vogel en hij kan praten. (Hij is dan ook meteen een van mijn favorieten, ik heb iets met dieren in boeken). Hij vliegt dus met Grummus mee op hun tocht naar huis. De manier hoe Grummus eten tot zich neemt, is ook heel bijzonder! Zoiets heb ik nog nooit in een ander boek gelezen. Heel origineel dus.

Wie is er (nog) te vertrouwen? Lerion? ( een personage met een scherpe tong, spreekt mij echt aan).Hij heeft zoveel mensen bedrogen!

Baynam is ook een personage dat mij enorm aansprak. Er is iets speciaals aan hem. Hij heeft implantaten en kan meer doorstaan dan een gewone persoon.

Het speelt zich af in een andere Galaxy. Grummus zit bijvoorbeeld op Saridia.

Er zijn veel personages en namen, waardoor het in het begin niet super spannend is. Je leert kennis maken met al deze personages. De namen zijn soms wat moeilijk, maar dat went snel.

De SF is echt goed, daar heb van genoten…. Er zijn bijvoorbeeld implantaten die je meer kunnen laten doen, of dat je ergens beter tegen bestand bent. Maar ook zijn er mensen met een bionische arm. Laserscalpels, ik zie het helemaal voor me! Het is beeldend geschreven, je fantasie gaat aan het werk om het voor je te zien. Je voelt je verbonden met een of meerdere personages en leert ze goed kennen. Je houdt van ze (of van sommigen juist niet, dat is heel persoonlijk).

Ruimteschepen en ruimtereizen. Als SF-liefhebber kom je echt helemaal aan je trekken! Het heeft alles wat een SF-verhaal nodig heeft.

Dit boek is het eerste deel van de Shaedon Resurgence en geschreven in het engels. Het engels leest vlot mocht je er niet meer uitkomen met de vele personages, dan staat er achterin een lijst met alle namen en wie/ wat ze zijn/doen. Voor mij was het af en toe even nodig om een naam op te zoeken.

De cover vind ik persoonlijk ook echt prachtig;-).

Ik lees normaal absoluut niet vaak in het Engels, maar dit was echt goed te doen. Deel 2 wil ik ook zeker lezen! Kwa cijfer zit ik op een 7,8. Dat zijn 4 sterren. Waarom 7,8? Dat komt gewoon in me op. Soms heb ik dat. Maar ik zet het om in sterren. *lol*.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s