Justin Somper – Vampiraten: Demonen van de oceaan****

vampiraten1

Ik ben het nieuwe jaar begonnen met een boek dat ik in 2015 eindelijk gevonden had! Dit is een stukje jeugdsentiment voor mij. Deze serie vond ik in de bieb toentertijd en ik was verkocht!

Dit is het eerste Vampiraten boek. En ik heb weer genoten!

Het gaat over de tweeling Grace en Connor. Hun vader is vuurtorenwachter en hij zingt altijd een lied over Vampiraten voor zijn kinderen. Als hij sterft komen blijven ze alleen achter. Ze hebben maar een paar keuzes: of naar het weeshuis of als huisdieren bij mensen wonen, die hun alles hebben afgepakt. Ze besluiten hun vaders boot te nemen en de zee op te gaan. Daar komen ze in een zware storm terecht en hun boot wordt door de zee verzwolgen! De tweeling verliest elkaar uit het oog. Connor schrikt als hij zijn ogen opent, hij zit op een schip met piraten! Maar zijn zusje is verdronken, ze hebben haar niet gevonden. Connor probeert zijn draai te vinden op het schip, misschien wil hij wel piraat worden. Maar is Grace echt wel dood? Hij denkt van niet en wil haar gaan zoeken.

Grace is uit het water gevist door Lorcan. Lorcan is een Ierse jongen en hij kleed zich nogal vreemd. Grace mag niet van haar kamer af. Zodra het donker is sluiten ze haar op. Ze komt erachter dat het Vampiraten schip echt bestaat, het was niet zomaar een liedje! Ze wil ook maar een ding: haar broer vinden! Of de tweeling elkaar ooit weer terug ziet, dat moet je zelf maar lezen.

Heerlijk jeugdboek, vlot geschreven en er zit genoeg spanning in. Echte horror wil ik het niet noemen, maar als jeugdboek is het dat zeker wel. Ik zie het meer als een avonturenboek met horrortintjes. Je leest het boek door de ogen van Grace en Connor.

De cover is mooi, dat vond ik vroeger al! Ik hoop de andere delen ook nog te gaan vinden. De serie is al wat ouder, dus ik zal moeten zoeken. 4 sterren****

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s