Mark van Dijk – Kwade Geest*****

kwadegeest

Het was alweer een tijdje geleden voor mij: Een horrorverhaal lezen, dat me echt op het puntje van mijn stoel kreeg. Dit boek heeft dat gedaan!

Het verhaal begint al gruwelijk goed: Een jongen (Pieter) wordt aangereden en sterft door het ongeval. Zijn vrienden zijn er kapot van, vooral zijn beste vriend: Jaap. Hij besluit om een rte gebruiken en in contact te komen met Pieter. En dat lukt! Pieter verschijnt als geest en neemt een aantal andere geesten mee. Deze Pieter wil Jaap voor zich alleen hebben. Hij gaat steeds meer eisen stellen. Op de begrafenis van Pieter doet Jaap wel heel erg raar. De andere vrienden John en Dirk (en hun vriendinnen) maken zich ernstig zorgen. Jaap laat ze niet meer binnen en hij doet zo vreemd en afstandelijk tegen ze! Wat niet gek is, want ze hebben hem uiteindelijk in de steek gelaten. Ze besluiten om voor hem te gaan vechten. Maar tegen wie moeten ze het nu eigenlijk opnemen? Thuis krijgen ze ook vreemde berichten. Namelijk met een stukje krijt, via een schoolbord. Deze geest probeert ze te helpen. Zullen ze op tijd zijn om Jaap te redden? Het is echt een super spannend verhaal!

Het is een verhaal met horror en ik kreeg er de kriebels van. Dingen die door de lucht vliegen, geesten die je kunnen aanraken en kwaad kunnen doen. Geesten die wraak willen nemen op een verschrikkelijke manier. Ik zie het allemaal zo voor me!

Het is vlot geschreven, deze Young Adult. En het leest als een trein. Het plot vond ik ook erg goed, zag het echt niet aankomen! Ik zou willen dat dit boek op het witte doek kwam! Dat zou me een horror wezen! Ik zou daar echt van genieten. Echt een boek om mee te griezelen. En de film zou veel schrikeffecten bevatten;-). Het verhaal speelt zich af in het oer-Hollandse Katwijk.

De cover past precies bij het verhaal, het zegt al genoeg.

Ouijaborden zijn echt levensgevaarlijk! Het boek begint al met een waarschuwing: om het niet zelf te gaan doen. Dat vind ik echt een goede tip! Wie weet wat je in huis haalt? Het kan wel een kwade geest zijn! Ik zelf heb namelijk een keer in mijn leven glaasje gedraaid (met twee vriendinnen) en moet het iedereen afraden! Niet doen. Ik ben me toen rot geschrokken. Ik geloofde er niet in. Maar toen wel! Er vlogen horizontaal dingen van mijn kast af. Ook een idee om een verhaal over te schrijven misschien? Ik heb in ieder geval een week lang niet kunnen slapen. (Ik sliep met een oog open). Zo geschrokken was ik. Ik weet nog steeds niet of het geesten waren, puur toeval of het geval tienermeisjes (poltergeisteffect). Ik heb zo mijn ideeën, nadien is er niets meer voorgevallen. Ik hou het erop dat het mijn oma was, die me wilde waarschuwen, om niet met geesten te spelen. (Boeken uit de bieb meegenomen met reinigingsrituelen, om weer rust te krijgen). Ik rook haar favoriete bloemen na een tijdje, zomaar ineens uit het niets. Alsof ze dacht: je bent nu lang genoeg bang geweest, ik was het! Denk erom! En ze heeft altijd gezegd dat ze terug zou komen als mijn beschermengel. Dit is voor mijn gevoel, de waarheid. En ik doe het ook nooit meer, dus het was een wijze les! Het had immers ook een kwade geest kunnen zijn??!!!!!

Dit boek heeft me dus wederom de stuipen op het lijf gejaagd. Niet spelen met dit soort dingen!

Mark, bedankt voor dit cadeautje! Wat een goed boek. Hij hoort bij mijn favoriete horror boeken!

5*****, omdat ik er echt de kriebels van kreeg en het mij terug deed denken aan mijn ervaring.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s