D’Andrea G.L – Wonderkind , De zilvermunt***

wonderkind

Er staat fantasy op de voorkant, maar ik vind het eigenlijk een horror. Er zitten enorm veel enge wezens in en het is best bloederig. Ik vond het best heftig af en toe. Het is een eerste deel van een trilogie. Ik wil de andere delen ook zeker gaan lezen als ik ze tegenkom.

Dit boek gaat over Caius, hij krijgt een munt van iemand die hij maar niet kwijt kan raken. Hij gooit de munt weg en een tijdje later zit hij weer in zijn zak. Deze munt krijgt hij van de Verkoper, Herr Spiegelmann. Hij heeft snode plannen meet Caius. Hij is geen normale jongen namelijk. Hij is een wonderkind. Wat dat inhoud daar moet Caius zelf ook nog achterkomen. Zijn ouders komen bruut om het leven en hij is een wees. Een aantal mensen ontfermen zich over hem. De vreemde Gus van Zant. Maar ook een Lykantroop en een Splendide. Twee aparte wezens en zeer dodelijk!

Er zijn in de verborgen wereld van Parijs een aantal zeer vreemde dingen te vinden. Vooral wezens. Maar ook manufacten. Deze hebben een bepaalde kracht voor Wisselaars. Wisselaars hebben een soort kracht waarmee ze het hier kunnen ombuigen. Als er duidelijk wordt wat het plan is van Spiegelmann, moeten alle Wisselaars goed oppassen. Want hij wil iets van ze.

Het verhaal is een en al actie en je komt echt genoeg originele wezens en gebeurtenissen tegen. Bijvoorbeeld afgehakte ledematen die hun eigen leven krijgen of enge wezens die je zo aan stukken scheuren. Het is echt een snel boek.

Er zitten veel gevechten in en het bloed (en de ingewanden) spatten je om de oren, zo nu en dan.

Het is een druk verhaal en je moet er echt inkomen. Ik was af en toe echt even de draad kwijt en dacht: wie is dit nu weer?. Het voelt aan alsof de schrijver van de hak op de tak springt. Maar als je dan verder leest, dan kom je erachter. Maar het is een spannend verhaal. Ik wil zeker de rest van de serie lezen. De titel is me op zich wel duidelijk. Maar wat een wonderkind precies is? Daar kom je mss in de volgende delen achter? Het einde is echt open. Je zit net op het puntje van je stoel en dan is het afgelopen! Dus je moet wel verder lezen. Helaas heb ik de volgende delen nog niet, maar ik ga er wel naar zoeken. Leuk boek voor tussendoor. 3***.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s