Paul van Loon – De sekte van de cobra

Van Loon Sekte vd Cobra PB 140x215.indd

Deze schrijver heb ik vroeger vaak gelezen. Hij was echt een van mijn favoriete schrijvers. En dat is hij nog steeds. Dit boek is voor het eerst uitgegeven in 1992, maar heeft een paar jaar geleden een nieuw jasje gekregen. Jeugdsentiment voor mij.

Het boek gaat over Kiezel. Hij is niet meer mee veilig op de boerderij van zijn vader. Als zijn vader sterft besluit hij te vluchten. Er zit namelijk een enge man achter hem aan : Korg. Hij noemt hem steeds Sjamaan. Kiezel heeft geen idee wat dat betekent.

De tweede verhaallijn in het begin van het boek gaat over Jessie. Zij loopt van huis weg. Haar stiefvader heeft losse handjes en haar moeder is een junkie. Zij is op zoek naar haar broer. Hij zit bij de geheimzinnige Cobra sekte. Kan ze haar broer vinden en hem redden uit de klauwen van de leider?

Ze komt Kiezel op een dag tegen en dan besluit ze om hem te helpen. Er duikt af en toe een vreemde man op, met een rare vlek op zijn gezicht. Maar wie is dat nu weer? De twee jongeren worden goede vrienden. Kiezel is geschokt als Jessie wordt ontvoerd. Hij besluit haar te vinden , wat er ook gebeurt.

Hij komt er langzaamaan achter dat hij krachten bezit en moet er mee proberen om te gaan.

Het is echt een boek voor de jeugd, dat merk je aan de taal en de korte hoofdstukken. In mijn tijd keek ik altijd uit naar zijn nieuwe boeken. Omdat er toen weinig boeken in dit genre waren en Young adult bestond toen ook nog niet echt. Tegenwoordig zijn er zoveel goede YA en kinderboeken! Ik geef het boek 3,5 sterren omdat het nog steeds spannend is en gewoon heerlijk wegleest!

One thought on “Paul van Loon – De sekte van de cobra

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s