Elfia, Haarzuilens 23/04/2016

 

SAM_9631Het is altijd weer een prachtig gezicht om bij het kasteel aan te komen. Het was op de zaterdag enorm druk. De rij voor de kaartjes (die je online kon kopen), was echt een paar kilometer lang. Maar wachten is absoluut geen straf met zoveel vriendelijke, vrolijke en gezellige mensen om je heen. En kijken naar de mooie kostuums. Dat gaat je nooit vervelen!

In de rij staan voor de W.C is dan ook helemaal niet erg, mensen kijken en ontmoeten is juist het allerleukste van Elfia. Je ziet vanalles voorbij komen. Van Starwars figuren tot Elfen, van Zombies tot piraten. En die kom je in de trein naar Vleuten ook allemaal al tegen.

SAM_9629

Het thema dit jaar was Space & Time, dat kon je hier en daar goed merken. Onze bekendste Astronaut Andre Kuijpers gaf een aantal lezingen in een tent. Als je op tijd was kon je een glimp van hem opvangen. Die man kan vertellen! En toch bijzonder om een echte astronaut te zien. Je kon ook hier en daar de Tardis van Dr Who tegenkomen. En je moet ermee op de foto. Dat kun je toch niet laten? Dat is onmogelijk!

Je komt het spaanse leger tegen, die marcheren. Je snapt idd waarom die oorlog zo lang heeft moeten duren. De manschappen hadden een klein comminucatie probleem.Maar ook vikingen, piraten en aliens. Je hebt ogen te kort. En al die dames in die prachtige jurken! Ook kon je ineens midden in een zwaardgevecht belanden of bijvoorbeeld in een grote plastic bal op de vijver rennen!

SAM_9639

Er was een tent voor games en magic the gathering en vooral veel uitgeverijen! Als boekenliefhebber kon je echt je hart ophalen.

 

Voor een boekenfreak ( thats me) is het dan ook de hemel. Bij Luitingh Sijthoff zaten er diverse auteurs te signeren. Richard Schwarz en Bernard Hennen, maar ook onze eigen Adrian Stone. Hem heb ik even gesproken. Zijn nieuwe boek Magycker is uit en heeft een prachtige cover. Het is toch wel heel bijzonder als Mr Stone himself je herkent van facebook. Wat een aardige man! Ik kreeg ergens deze week zijn nieuwe boek thuis, daarom had ik een oudere mee om te laten signeren en een bladwijzer! Hij gaat gezellig mee kletsen op de Hebbanbuzz, dus ik spreek hem snel weer!

Bij uitgeverij Macc kon je boeken laten signeren door Uschi zietsch maar ook Claudia van Babylon was er aanwezig. En Theo Barkel, Tim Lommerse en Thomas Meurkens zaten ook klaar om hun boeken voor je te signeren! Echt enorm gezellig! Je kon daar ook een leuke karikatuur van jezelf laten tekenen. Dat was echt prachtig! Theo had de koffie en cake al klaar staan. De uitgeverij bestaat 10 jaar, dus reden voor een traktatie. Echt een gezellig gesprek gehad met Theo en Tim. Ik voel me bij alle auteurs altijd helemaal thuis. Had een prachtige tas met boeken mee naar huis! Mega bedankt! En ik was het ook met Tim eens. Hij werkt in een boekenwinkel en hij vertelde me een verhaal over wat je niet met boeken moet doen 😉 Helemaal mee eens. Je gebruikt geen ander boek om onder een ander boek te leggen, zodat het op gelijke hoogte in het schap staat. En zeker niet een boek beschadigen of ezelsoren enz. We zijn allebei zuinig op onze (en alle andere) boeken! Als boekenfreak begrijp je dat helemaal. De onwetenden, die lezen waarschijnlijk niet veel of geven niets om boeken. Altijd heerlijk om mensen te ontmoeten die net zo denken. You are not alone;-) En ja, ik vind de cover van genadeval echt op Freddy lijken. Theo heeft hem ook ontmoet en staat met hem op de foto! Wat gaaf! Ik heb wel een foto met handtekening. In het echt ga ik mss in augustus doen op de ComicCon.

 

Nimisa was ook aanwezig met alle auteurs. Zeer lieve en gezellige mensen, die altijd tijd hebben om even lekker te kletsen en natuurlijk ook signeren. Je kon bij Atalanta Nehmoura ook wijnproeven. En de snoepjes en de koek lagen ook weer klaar! En ze stonden op een mooie plek ook! Bij hun voelt het altijd alsof je een huiskamer inloopt. Je voelt je er echt thuis. Ik moet altijd even het hele rondje lopen. Ken ze al een tijdje;-) Altijd leuk om ze allemaal weer te zien. Rik Raven was er ook weer bij! Echt leuk! Paar boeken laten signeren en even wat laten signeren voor mijn sleutelhanger prijsvraag project. En van Mark van Dijk kreeg ik nog een hele mooie zware stalen bladwijzer cadeau van Bloeddorst. Deze krijgt een plek in mijn boekenkast, bij het boek. Ik ben nogal een nerd, wat bladwijzers aangaat..Als ze bij het boek passen/ horen, vind ik dat echt gaaf! Joost UitdeHaag heeft de nieuwe cover voor Fulia 2 laten zien. Weer zo mooi! Daar val je als een blok voor, die kleuren! Bij Pepper Kay even wat snoepjes gestolen (met toestemming) en ook met haar en Marieke lekker gekletst. Atalanta Nehmoura had ook wijn en koekjes mee, dus in de Nimisa huiskamer blijf je altijd even hangen. Super gezellig!

 

Celtica stond op/ bij Walhalla. Dat lag een stuk verder weg. Maar team Celtica is altijd heel erg gezellig en daar kom je ook niet zomaar weg. Ik heb daar wederom boeken laten signeren en het nieuwe boek van Bas Kock meegenomen (super bedankt…en dat stukkie komt er zsm). Daar krijg je een prachtige poster/ landkaart bij. Deze gaat na het lezen aan de muur op mijn boekenkamer ( formerly known as logeerkamer).

Jeffrey Debris had een fles Whisky mee. Dat ging er wel in. Het was een lange dag. Heerlijke Whiskey Jeffrey en bedankt voor het signeren. J Evi Verhasselt kon nu ook mijn Tataneh boek signeren. Eindelijk. Lol, hij stond anders zoooo alleen in de kast, zonder een krabbel… Eekhoorn-power forever!

( ja, als je dat niet begrijpt, moet je echt het boek lezen, lol). Rianne Lampers was ook van de partij. Ze stralen echt allemaal. Die hebben het echt keigezellig samen, dat kun je echt zien. Het Celtica feest-team ;-). Door de gezelligheid ( en wsl omdat de whisky erg lekker was) ben ik de Starwars chocola aan Jeffrey vergeten te geven. Maar dat komt goed! Dat was speciaal voor hem….

SAM_9638

 

Bij Zilverbron/ Spoor was er een hele grote groep auteurs aanwezig. En ook daar moet je echt binnenwippen om een gezellig praatje te maken met de auteurs. Ik vond het heel gaaf dat Tais Teng er was. Ik nam zijn twee nieuwste boeken mee om te laten signeren. Hij signeert niet alleen, maar ook zet hij er een prachtige tekening in! Echt uniek en voor velen van ons,is hij toch jeugdsentiment. Groot geworden met zijn boeken uit de bieb! Heel gaaf om hem te ontmoeten! Superlieve en aardige man!

Ik moest ook even buurten bij Arwen Mannens en Latoya kan ik ook nooit voorbij lopen. Cocky had het veelste druk. Joris van Leeuwen stond ineens achter me. Hij zag mij eerder. (J. Sharpe). Superlieve mensen en wat een hoop nieuwe boeken. Stapje voor stapje wil ik ze allemaal lezen. Maar met al die nieuwe boeken lig ik enorm achter. LOL. Niet bij te houden hoor!

Bij Johanna Lime moesten we even 1 prijsuitreiking doen. Wendy was toch met ons mee. ( Ze had ook de buskaartjes al gehaald, scheelde een lang wachtrij voor ons, top Wendy). Wat Wendy niet wist, is dat Marjo en Dinie (Johanna Lime) het boek ingepakt hadden en een foto momentje met me hadden afgesproken. Dat is gelukt;-). De regen was toen ook net opgehouden gelukkig. Erg gezellig Marjo en Dinie!

 

De dag begon niet goed, voor mijn moeder. Ze viel op de roltrap. Utrecht CS is een grote bouwput en de lift deed het niet. Dus wat moet je dan met een rollator? Die roltrap gaat zo snel. Gelukkig zakt haar blauwe oog al af. Maar haar hand is bont en blauw, dat gaat ze nog wel even voelen!

We waren sowieso al niet blij met de NS. 4 keer overstappen omdat er in NH gewoon bijna geen trein normaal kon rijden. We hebben echt heel NH gezien in een dag. Mijn boodschappenwagentje begaf het in Heerhugowaard op de terugweg, dus de rest van de reis met 1 wiel verder. Maar door alle positiviteit op deze prachtige dag, hebben we echt onwijs veel gelachen en veel lol gehad. Genoten!

Wat vliegt de tijd voorbij. Ik kom er niet alleen voor de boeken, ook om mensen te kijken en te ontmoeten. Dat is allemaal 100% gelukt. Wat een dag! En wat een spierpijn nu. Maar dat gaat wel weer over. Het is het allemaal waard. Altijd top om iedereen weer te zien of om ze voor het eerst in het echt te zien. Het voelt alsof je elkaar al jaren kent. En zo voelt het in het echt ook. Door de Liefde voor boeken ontmoet je geweldige mensen en maak je ook goede vrienden! Wendy ken ik al heel wat jaren….Ooit begonnen als Penpals, nu spreken we elkaar elke dag. En beiden boekenverslaafd. En we ruilen ook boeken om op Elfia. Zie de stapel links op de foto hieronder (alleen Bloeddorst niet).

SAM_9621

Er was ook genoeg te zien en te horen qua muziek. Het weer was echt vreemd. Het ene moment scheen de zon, dan regende het ineens… Maar ook hagel en sneeuw kwamen er voorbij! En het was ondanks alles, drukker dan vorig jaar! Dat viel echt op. We kijken nu allemaal al weer uit naar volgend jaar!

SAM_9640

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s