BlogTour: Jessica Knoll – Het Gelukkigste Meisje Ter Wereld

gelukmeisje

Ik mocht mee doen met de blogtour. Als allereerste komt mijn recensie online vandaag;-)

 

Ani heeft bijna alles op haar lijstje afgestreept….Een goede baan, een verloofde en een gelukkig leven?! Ze heeft haar verleden achter zich gelaten, maar laat het verleden haar wel met rust?

Ani heeft de perfecte verloofde en krijgt haar droombruiloft. Maar haar oude school, de Bradley School komt weer terug in haar leven. Ze heeft zo haar geheimen en wil ze het liefste heel diep weg stoppen. Maar dat gaat gewoon niet.

Je leest dit boek en je denkt steeds, hoe is Ani toch zo geworden? Ze is niet de doorsnee vrouw van eind twintig, dat is een ding dat zeker is! Maar stapje voor stapje kom je er achter, wat haar allemaal in het verleden overkomen is. Ani wou niets liever dan er bij horen, op haar nieuwe school. Daar had ze veel voor over, maar hoe ver moet je gaan? Ze was nog maar veertien jaar oud en naïef. Ik heb echt enorm met haar mee geleefd. Je kunt niet anders! Het is vol emoties op papier gezet.

Tieners kunnen echt gemeen zijn. Het is echt hartverscheurend!

Wat is Ani nu echt overkomen? Een idee had ik wel. Dat was gedeeltelijk waar. Maar naarmate ik het einde naderde, kwam er een plottwist die ik niet zag aankomen. Het is daarmee ook een boek van deze tijd. Want deze verschrikkelijke dingen gebeuren echt. Je zou willen dat het niet zo was. Maar het is zo vandaag de dag.

Het werd echt spannend en gruwelijk echt! Als horrorfreak vond ik dat erg goed.

Je voelt dat Ani echt aan het vechten is, moet ze nu echt op staan en de wereld vertellen wat haar is overkomen? Of doet ze nooit haar mond open en blijft ze verder leven en laat ze het niet los?

De auteur schrijft in het heden en het verleden. Je volgt de volwassen Ani en de veertien jaar oude Ani. Opbouwend, komt er steeds meer spanning in.

Ani heeft veel humor, wat het boek echt een stuk luchtiger maakt. Want het thema is best heftig! Dus je gaat van lachen naar huilen en weer terug. Dat is qua emoties echt bijzonder knap geschreven. Echt een emotionele rollercoaster! Dit boek is ook echt niet in een hokje te duwen, qua genre.

Het boek staat onder het genre thriller. Maar ik vond het echt een roman met thrilleraspecten.

Als thriller, viel het boek me een beetje tegen. Maar op alle andere punten niet.

Zeker in het begin tot ver over de helft een roman, met veel humor. Ondanks dat ik echt een super spannende thriller had verwacht, vond ik het toch een goed boek. Het heeft mij echt geraakt en dit verhaal blijft me wel eventjes bij!

Ik geef normaal altijd sterren, maar nu geef ik een cijfer. Het cijfer 7, zit in mijn hoofd. Omgerekend naar sterren, zijn dit er ongeveer 3,5!

 

Voor meer informatie kijk op: www.gelukkigstemeisje.nl

Daar kun je de komende maand, bijna elke dag een nieuwe recensie vinden van andere bloggers!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s