Cassandra Clare & Holly Black – Magisterium- De IJzerproef

ijzerproef

Wat een heerlijke Young Adult is dit. Ik noem het een donkere versie van Harry Potter. Callum Hunt wil geen tovenaar zijn. Hij moet meedoen met de ijzerproef, als je daar voor slaagt, dan mag je naar het Magisterium. Een school voor magie! Callum wil geen tovenaar worden. Door magie is zijn moeder gestorven. Zijn vader haat alles wat met magie te maken heeft. En Callum is er ook geen fan van! Hij doet er alles aan om niet te slagen. Maar kan dat wel?

Hij maakt voor het eerst in zijn leven vrienden. En ze laten hem niet in de steek. Het voelt wel alsof hij zijn vader als een blok laat vallen. Hij zit enorm in de knoop met zichzelf. Is magie nu goed of slecht? Is deze school zo duister, als zijn vader zegt? Of valt het allemaal wel mee.

Callum moet vechten tegen duistere krachten en leert zijn gave beter kennen.

Magisterium ligt onder de grond, er is geen normaal daglicht. Er huizen vreemde wezens en blijft het kwaad wel buiten? Kom je ooit nog uit de onderaardse gangen, als je wezenloos aan het verdwalen bent? Kun je de weg wel terug vinden, of zit je er voor altijd vast? Het is een zeer magisch verhaal met een donker randje. Harry Potter liefhebbers gaan dit zeker waarderen!

Ik vind het echt ene heel goed boek. Heb er van genoten en vloog er doorheen.

Kan niet wachten om deel twee te lezen. Deze heb ik nog niet in mijn bezit, maar gaat er zeker komen.

Deze uitgave vind ik echt zo mooi….Metallic blauw aan de zijkant. Hardcover, mooie lettertype, vlot geschreven. Ik geef het boek dan ook 4,5 sterren……

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s