***Schrijver van de maand Juli 2016: J.Sharpe***

joris1

J. Sharpe / Joris van Leeuwen

 • Waarom kiest u voor een bepaald onderwerp?

Dat doe ik niet, niet echt althans. Ik hou gewoon van bepaalde soort boeken en een wijs man heeft me ooit gezegd dat je moet schrijven over hetgeen je het meeste houdt en je zelf ook graag leest.

 • Hebt u het verhaal van de boeken meegemaakt?

Hahaha, gelukkig niet.

 • Schreef u als kind ook al veel verhalen?

Zeker. Van mijn 8ste tot mijn 10de heb ik op Madeira gewoond (een Portugees eiland) Ik las veel, maar mijn oma, die telkens boeken opstuurde, kon mijn leestempo niet bijhouden en op dat moment wat mijn Portugees te slecht om in die taal te lezen, dus begon ik zelf met schrijven.

 • Hebt U zelf ook kinderen en vinden die het leuk dat U een boek hebt geschreven?

*kijkt zoekend om zich heen* Nope, geen kinderen hier.

 • Maakt u de kaften zelf?

Nee, dat doet de vormgever van mijn uitgeverij. Maar dat is stomtoevallig tevens mijn vrouw, en dat is soms wel verdomd handig. Dit is echter pas sinds een tijdje en ze heeft, van mijn kaften, alleen het cover van mijn nieuwste boek, Eden, gemaakt.

 • Hebt u naast het schrijven nog een andere baan?

Ik toe eigenlijk teveel. Ik ben rijinstructeur, geef gitaarles en speel in een bandje.

 • Denkt u dat u rijk wordt van schrijven?

Hahaha Hell no. Een leuke bijverdienste, thats it.

 • Wat ligt er op uw nachtkastje?

Momenteel het nieuwe boek van Joe Hill, The Fireman. Goed boek!

 • Waar en wanneer schrijft u en hoeveel uur per week?

Thuis aan de eettafel. Dinsdag is mijn schrijfdag, maar meestal schrijf ik elke avond na het werk wel.

 • Wat zijn uw hobby’s?

Schrijven, lezen, gitaarspelen, motorrijden.

 

Over J. Sharpe:

 1. Sharpe – pseudoniem van Joris van Leeuwen(1986) – heeft verschillende mysterieuze thrillers, fantasy boeken en korte spannende (horror, fantasy en magisch realistische) verhalen geschreven.Zijn werk wordt regelmatig vergeleken met de werken van auteurs zoals o.a Stephen King, Dean Koontz en Peter Straub.

Hij staat erom bekend verschillende genres met elkaar te mixen. Zijn thrillers bevatten bijvoorbeeld vaak horror, sci-fi of fantasy elementen en andersom.

Sinds 2014 is J.Sharpe onderdeel van het GNM (Genootschap van Nederlandstalige misdaadauteurs)

Zijn boek Gebroken geheugen was genomineerd voor de Harland Awards Romanprijs 2016, voor het beste boek van het afgelopen jaar, waar het naast de nominatie tevens een eervolle vermelding kreeg voor buitengewone originaliteit.

Boeken: * Het web van Senora (suspense/thriller) * De Kettingen van Amarath (deel 1 van het Territoria tweeluik) (fantasy/thriller) * De Ring van Andor (deel 2 van het Territoria tweeluik) (fantasy/thriller) * Het meisje dat vlam kon vatten e.a.v (korte verhalen bundeltje) * Gebroken geheugen (supense/thriller) * Eden (apocalyptische thriller, verschijnt augustus 2016)

Over Eden:

Engelen: ze zijn onder ons. Ik kan het weten. Er zit er één in me gevangen. Maar het beeld dat je waarschijnlijk hebt over deze “helpers van God” is verkeerd, dat garandeer ik je. Het zijn maniakale klootzakken.

Anna Meisner ontwaakt, naakt en in de war, vastgebonden op een stoel in een donkere ruimte. Tegenover haar zit een vrouw die sprekend op haar lijkt. Met tranen in haar ogen zet de vrouw een pistool tegen haar slaap en schiet zichzelf dood. Anna wordt pas dagen later gevonden, onderkoeld en op sterven na dood. Maar als ze in het ziekenhuis wakker wordt, komt ze er achter dat de politie haar niet als slachtoffer ziet, maar als dader. Het is het begin van een reeks bizarre gebeurtenissen waar zij onderdeel van lijkt uit te maken en die het einde van de mensheid kan betekenen.

Kijk voor de trailer en meer informatie op http://www.jsharpebooks.com

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s