Ilona Andrews – Op de Grens 4,5****

opdegrens

 

De Grens ligt tussen onze wereld en de magische wereld in.

Grenzers noemen onze wereld Het Broze en heeft geen magie. Het Zonderling is de magische wereld en lijkt veel op onze wereld, alleen is daar magie.

Rose woont op de Grens met haar broertjes Jack en George. Zelf heeft ze een zeer sterke kracht. Ze kan namelijk wit flitsen. Dat is eigenlijk alleen maar weggelegd voor de adel uit het Zonderling. Ze werkt in de gewone wereld, maar daar is ze illegaal aan het werk. Ze moet alle eindjes aan elkaar knopen om eten op tafel te krijgen. Haar broertjes hebben ook bijzondere krachten.

Haar leven staat op zijn kop als er ineens Hellehonden opduiken. En er zijn niet veel mensen die de kracht hebben om een hellehond te creëren. Dan staat tot overmaat van ramp ook graaf Camarine ( Declan ) nog op de stoep. Hij wil haar en ze probeert hem af te wimpelen. Omdat ze een witte flits heeft vinden de mensen van adel haar een goede partij om kinderen mee te krijgen met sterke krachten. Ze wijst ze een voor een de deur, maar Declan gaat niet zomaar weg! Het is een geluk bij een ongeluk dat hij er is, want het is gevaarlijk aan het worden op de Grens. Hij heeft een zeer sterke flits. Rose en Declan botsen enorm met elkaar. Ze bijten zich ergens in vast en laten niet meer los.

Het is spannend en leest echt vlot weg. Ik vind het ook erg origineel dit verhaal.

Er zitten naast de fantasy ook horrorelementen in. De wezens zijn gruwelijk echt en houden van mensen. Hun favoriete hapje! Ze zijn bijna niet te stoppen.

De Grens is een soort overgang van de een naar de andere wereld, het is absoluut niet groot. Het is een strook land. Als Rose naar haar werk moet, gaat ze de Grens over, elke dag weer. De overgang heeft een zeer pijnlijk effect op sommige mensen.

Het heeft ook een aantal romantische scènes. Dat haalt de vaart er even uit.

Oma is een super cool personage. Ze heeft alles voor haar kleinkinderen over. Opa ( Cletus) is een geval apart. Hij eet graag hondenhersenen. Hou je hond binnenshuis als je op de Grens woont!

Rose en haar broertjes worden gezien als vuilnisbakkies. Ze horen niet echt thuis in het broze, maar ook niet in het zonderling. Hun dagelijks leven bestaat uit overleven en hard werken.

Er zit ook best veel humor in, zelfspot……Ik vond het echt een heerlijk boek om te mogen lezen en heb er volop van genoten. De cover en titel zijn perfect! Kon niet beter!

Ik geef dit boek 4,5 sterren. Een verademing in de Urban Fantasy wereld. Ik kijk uit naar de volgende!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s