Horror in Amsterdam! –> The Dungeons & Bodyworld

 

Lekker vroeg op pad naar Amsterdam. Een Horror-dagje. Ik wou al zo lang een keer naar The Dungeons in Amsterdam. Nu ik vrijkaartjes had kon ik eindelijk eens heen. Maar wie durft? Wendy ging dus mee. Nadat we elkaar gevonden hadden op Centraal station met de tram richting het Rokin. Alleen kwamen we bij het Rembrandplein uit en hebben we een stuk terug moeten lopen. Maar het was echt prachtig weer, dus geen straf. Straf zouden we nog genoeg krijgen in The Dungeons!!!!! Bij binnenkomst moesten we op de foto. Ik was de beul en Wendy het slachtoffer. En we gingen samen op de brandstapel.

DASE727T2054_medium_525x350

DASE727E0038_medium_525x350

Echt leuke foto’s! Deze zag je pas achteraf. De eerste halte is een gevangeniscel. We deden de Engelstalige tour, dus ook Engelse mede- Zondaars in onze groep. Wat er daar beneden allemaal gebeurt gaan we niet verklappen. Maar geloof mij: Ik ben een paar keer goed geschrokken. En zeker als het licht uit gaat, moet je oppassen! Je gaat door de donkere geschiedenis van Amsterdam. Je ziet pestlijken, beulen, marteltuigen, vreemde doktoren, piraten, ratten en nog veel meer duister en dood gespuis. Ook kom je langs de oude Zeedijk. Pas op voor heksen: EN VERTROUW NIEMAND.

De acteurs zijn echt goed! Al ben je nog zo op je hoede…..Ze pakken je echt. Je moet maar hopen dat je aan de doodstraf ontkomt. En dat je levend uit het doolhof komt. Ik ben niet hand-vast-pakkerig, maar in dit geval wel. Straks laten ze je achter! Je weet maar nooit. Ik weet nu weer waarom ik ook al weer bang was voor het donker: Omdat er dingen zijn die je niet kunt zien! Ik ben eigenlijk een hele grote bangeschijter en was blij dat ik niet mee hoefde te doen als slachtoffer ;-).

DASE727W7016_medium_525x350

 

Daarna even bij komen bij de MacDonalds. Hahaha, wij zijn meisjes van het platteland en hebben nog nooit besteld via een schermpje. Maar het ging goed en we waren weer opgeladen voor Bodyworld.

Daar stonden we even in de rij en in de regen…..Eenmaal binnen ga je op reis door het menselijk lichaam. Echt alles krijg je te zien. Van zenuwstelsels tot hersens.

Hele skeletten tot halve mensen of die in stukken zijn gesneden. Soms staan ze op een grappige manier, zoals iemand die over een hek springt of mensen die de liefde bedrijven.

Zodat je de spieren goed kon zien. Ik kon het me moeilijk voorstellen dat het echte mensen geweest zijn. Het doet best Plastic- achtig aan. Je ziet bijvoorbeeld een gewoon hart en een sportershart. Je ziet wat protheses doen met je botten. En je ziet ook wat een ziekte met je lichaam kan doen. Vooral roken, is echt niet goed voor je lichaam. Je ziet Aorta’s door de midden gesneden, naast aders met aderverkalking. Het is heel leerzaam, maar ook af en toe best komisch neergezet.

Je ziet alle organen los van elkaar en hoe ze eruit zien als ze wat mankeren.Het is echt leerzaam. Maar ik was blij dat ik hier vrijkaartjes voor had. Interessant om een keer te zien, maar ik zou er niet weer heengaan.

The Dungeons is zeker voor herhaling vatbaar. De shows veranderen steeds, dus het blijft leuk. Het is horror met een vleugje humor op zijn best.

Thuis gekomen regende het pijpenstelen! Ik was kletsnat en verzopen. Lekker warm op de bank kruipen vanavond. Ik weet niet of ik kan slapen met het licht uit. Maar ik ga mijn best doen! Ik slaap het liefste in het pikkedonker…..Na The Dungeons weet ik dat niet meer……

En ja in die tijd gingen ook boeken op de brandstapel. *Schandalig*

SAM_9760

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s