Graaf Dracula – Vampier Dagboek

 

 

Graaf Dracula heeft besloten om het heft in eigen handen te nemen! Jaren lang is zijn naam overal voor gebruikt. Nu gaat hij zelf in de commerciële wereld duiken. Stap 1: Een dagboek bij houden, een jaar lang, over zijn belevenissen. Stap 2: Hij gaat zijn naam gebruiken voor allerlei nieuwe projecten. Zoals een snelle doe-het-zelf-kist om mee voor het ultieme gemak. Maar ook wil hij Bloedvlekkenverwijderaar op de markt brengen, diverse soorten bloedwijn en gaat hij interieurs ontwerpen voor in de kist. Hij organiseert ook veel evenementen. Daar kun je uit je dak gaan en als een wolf huilen of naar een buffet, als je de hooivorken maar thuis laat. Hij bedenkt van alles van cocktails tot capeontwerpen. Hij wil zelf eens verdienen aan zijn naam.

Dracula heeft het zwaar. Zijn moeder zeurt hem steeds aan zijn kop en over de bruiden hebben we het maar niet. Hij moet afkicken, hij is verslaafd aan bloed. Hij gaat ervoor naar een praatgroep en denk jij dat hij zich aan die stappen kan houden?

Hij laat al zijn belevenissen zien d.m.v. foto’s kaartjes, labels en bonnetjes. Het is zijn eigen scrapbook geworden.

Er zit onwijs veel humor in! Af en toe moest ik echt even hart lachen. Hij heeft namelijk ook iets met getallen. Net als Graaf Tel moet hij dwangmatig alles tellen. En als je dan een allergische reactie ergens op krijgt en onder ze blaasjes zit…..oeps…..Hij sorteert graag dingen op maat.

Erg leuk is de stamboom van Vlad. Daar kom je zeer bekende namen tegen.

Hij legt veel dingen in stappen uit, zodat je precies weet hoe het moet. Hij is niet van het halve werk.

Voorin zit een kaart voor de beginnende vampier. Daar beschrijft hij waar je het beste bloed uit kunt drinken. Soms geeft het veel bende. Hij geeft echt enorm veel tips in zijn boek!

Het is gewoon een grappig boekje om tussendoor te lezen en zeer leuk vormgegeven! Als vampierenfan ben ik blij dat ik dit boekje eindelijk heb! Hardcover uitgave met een leeslint. Geheel in de staal van de Graaf!

Ik geef het 3,5 sterren, het is echt een leuk hebbedingetje en gewoon leuk door het handschrift en alle gebeurtenissen! Gewoon komisch!

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s