Charles Dickens – Een Kerstlied ( vertaling: Mark van Dijk)*****

 

Heerlijk dat de kersttijd er weer aan komt. Met dit boek kom je meteen helemaal in de sfeer! Dit is een nieuwe vertaling door Mark van Dijk. De komende 5 jaar, komt er elk jaar een kerstverhaal uit. Dit is een van de bekendste kerstverhalen ooit : Een Kerstlied. Het verhaal van Ebenezer Scrooge.

Het is een oude sacherijnige en vooral gierige man. Hou heeft een hekel aan kerstfeest. Als de geest van zijn overleden partner langskomt, krijgt hij de schrik van zijn leven. Er komen namelijk 3 geesten op visite. Een neem hem mee door zijn verleden. Een neem hem mee naar het heden en de andere laat hem zijn toekomst zien. Is Scrooge nog wel te veranderen? Ziet hij zijn fouten op tijd in?

Je kunt er weer heerlijk in wegdromen en meedenken. Heerlijk om te lezen nu de dagen weer korter worden! En een kerstgevoel krijg je gegarandeerd! Het ultieme kerstgevoel!

Voor mij is dit een van de mooiste kerstverhalen ooit. Het geeft je het ultieme kerstgevoel. En een boodschap heeft het ook zeker! Er zijn genoeg mensen op de wereld, die net zo leven als Scrooge. Dit boek is daarom niet zomaar een verhaal, maar levensles. Scrooge wordt met zijn neus op de feiten gedrukt. Eigenlijk kan iedere lezer iets leren van dit verhaal. Het echte kerstgevoel gaat dan ook over samen zijn, plezier hebben en dingen met elkaar delen. Sommige mensen doen dit het hele jaar door. Andere mensen alleen in de kerstperiode. En een klein stukje van de mensheid doet er helemaal niet aan mee. Het kerstgevoel maakt ons betere mensen, dat is een ding dat zeker is. En zeg nou zelf: Niemand wil toch alleen zijn met Kerst?

Mijn favoriete personage is Scrooge zelf, maar ik heb ook (altijd) een zeer warm hart (gehad) voor Tiny Tim en zijn vader. Dit zijn mensen die het niet makkelijk hebben. En rond kerstmis denk je altijd: Wat heb ik het toch goed voor elkaar! En zoveel andere mensen kunnen dat niet zeggen. Toch zijn ze tevreden met wat ze hebben. Weer zo’n gevoel dat bij kerstmis hoort!

Het voorwoord is van Anthonie Holslag. Het nawoord van Mark van Dijk zelf. Hij heeft een prachtige vertaling neergezet.

Af en toe staan er woorden in, die onderaan de bladzijde worden uitgelegd. Dat is leerzaam maar ook erg goed bedacht. Veel van deze begrippen kennen wij in onze tijd niet meer.

Het is vlot Nederlands en leest heerlijk weg. Je gaat helemaal op in Scrooge zijn wereld. De prachtige illustraties geven je een nog beter beeld. En ze zijn erg leuk om naar te kijken en om te ontdekken wat er allemaal op staat.

De uitgave is Hardcover met stof eromheen. Een leeslint is erg praktisch en past bij het geheel. Het heeft de hele sfeer van kerstmis met sprankelend gouden letters op de voorkant.

Heerlijk om te lezen rond kersttijd, maar ook geschikt voor de rest van het jaar. Het kerstgevoel dat dit verhaal je geeft, is gewoon heerlijk en dat gevoel zouden we moeten vasthouden het hele jaar door! Ik geeft het 5 ***** omdat ik het verhaal en de uitgave gewoon perfect vind!

En check de prijsvraag even: https://ikhouvanhorrorfantasyenspanning.wordpress.com/2016/11/18/winnen-charles-dickens-kerst-pakket-2x/

kerstlied

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s