Thomas Olde Heuvelt – Hex****

hex

 

Wie er in het kleine dorpje Beek geboren wordt….Komt er nooit meer weg. Als je er gaat wonen kom je er niet meer weg……..Je zit er voorgoed vast. En je mag nooit aan de buitenwereld laten merken dat de Heks bestaat. Als je dat wel doet, dan krijg je polderdetentie. Er is namelijk iets afschuwelijks aan de hand.. ….Er rust een vloek op het dorp: De Wylerheks. Haar ogen en mond zijn dichtgenaaid. Ze komt zomaar je huis binnen of staat ineens in je slaapkamer! Als je haar ogen zou openmaken…Dan is het leed niet te overzien. Hex doet er alles aan om ervoor te zorgen dat de buitenwereld niets te weten komt van de heks. Hex is een team wat de orde handhaaft en ervoor zorgt dat het allemaal niet uit de hand loopt. Ze houden alles in de gaten met camera’s die overal in het hele dorp hangen. Er is zelfs een Hex-app. Dan weet je waar de heks zich bevindt. Altijd handig! Een groep jongeren begint de heks te treiteren en te pesten..Met alle gevolgen van dien. De heks haar wraak kent geen grenzen. Het dorp keert langzaam terug naar de middeleeuwen. Menselijk kwaad en de wil om te overleven…..Je zit de hele tijd op het puntje van je stoel en vraagt je af of het goed gaat komen. Is het dorp nog wel te redden?

Het begin is erg verwarrend. Een vrouw waar een draaiorgel omheen wordt gezet? Oma met een theedoek op haar hoofd? Waarom staat ze toch in de hoek en zegt ze niks? Dit was de eerste keer voor mij echt behoorlijk verwarrend, maar je komt erachter wie deze vrouw is. Nu wist ik het natuurlijk al, want ik had de oude versie al gelezen!

Een personage vind ik een creepy persoon: Grim. Hij heeft nogal vreemde seksuele fantasieën. En die gaan soms best ver. Maar het zijn maar een paar zinnen af en toe. Mijn haren gingen overeind staan door deze man. Stefan is dan juist een personage waar je enorm mee kunt meeleven. Hij maakt zich zorgen om zijn gezin. En wat heeft hij allemaal over voor ze?

De horror is heerlijk. Bange onvoorspelbare dieren en vreemde gebeurtenissen. Zoals bijvoorbeeld een vrouw die Paté baart. Dat vind ik persoonlijk een erg goor idee. Maar als de hel doorbreekt, staat alles op zijn kop. De werkelijkheid is dan verdorven en er gebeuren zoveel nare en vreemde dingen tegelijk in het dorp op dat moment. Soms moet je erom lachen…op andere momenten is het om te gillen………Of je accepteert het omdat het een duivels dorp is. Je gaat heen en weer met je gevoelens. Zelf vond ik het niet eng. De trailer voor dit boek, heeft me wel uit mijn slaap gehouden.

Deze moet je echt eens opzoeken! Levensecht!

Het boek zit vol emoties. Stefan heeft een bijzondere band met zijn oudste zoon Timo. Hij heeft alles voor de jongen over. Hij verkiest Timo boven zijn tweede zoon Max. Dat vond ik af en toe niet te verkroppen. Ik zie het in het dagelijkse leven ook. Ouders die een kind voortrekken, ik vind dat echt niet kunnen!

Het nieuwe einde is voor mijn gevoel niets minder dan de oude versie. Vanaf hoofdstuk 31 ongeveer is het verhaal herschreven. Het is 10 blz korter dan de oude versie. De veranderingen vond ik op zich niet heel erg anders. Veel tekst is nog precies hetzelfde. Ik heb de oude versie erbij gehouden, omdat ik precies wilde weten wat er nu anders is. Dat moet je echt zelf gaan beleven! Het is en blijft een goed boek! 4****

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s