Morgan Blade- Muse Academy: En het geheim van Helikon*****

musaa

 

Imogen Parker (Imp) haar leven is van de een op de andere dag anders. Ze krijgt een brief van een bijzondere school: Muse Academy. Ze nodigen alleen jonge mensen uit die een bepaald talent hebben.

Ze komt terecht op het Griekse eiland Helikon waar ze meteen vrienden maakt. Drake is een soort mad scientist, Kiada is dol op origami, Aeon en en Milo zijn een muzikale tweeling en Milo weet veel, Lexi is helemaal gek op dansen, Cera is een modefreak, Damian weet veel over muziek en is DJ, Harper is dol op acteren. Daarmee is het team compleet. Deze negen jonge mensen komen erachter dat niets is wat het lijkt op de school. Ze komen met magie in aanraking en ze moeten een aantal zeer moeilijke en gevaarlijke opdrachten vervullen om de school te kunnen redden. De school wordt aangevallen door Sirenen en er vallen steeds meer slachtoffers. Die Sirenen zijn echt akelige wezens. Het is allemaal enorm beeldend geschreven, dus je ziet alles zo voor je ogen tot leven komen.

Ze krijgen hulp van een van hun leraren om de school te redden. En hij is stiekem mijn favoriet! Wie deze leraar is, daar moet je zelf maar achter komen. Ik vind het een hele leuke man. Hij ziet zichzelf als de Sidekick van de groep: hij noemt zichzelf Robin. En Imp noemt hij Batman.

De klok tikt verder! Gaan ze het halen of kunnen ze alleen hun eigen leven redden? Race tegen de klok! Je voelt de spanning opbouwen. Heerlijk!

Magisch is de school zeker. Een Harry Potter fan gaat ook echt enorm van dit boek genieten. En ook leer je wat bij over de Griekse mythologie. Het leest echt super vlot weg deze Young adult. Voor je het weet ben je op het einde. Maar dit is deel 1 , dus er komt er zeker nog een aan!

Het is spannend en zit bomvol actie. Het is sprankelende magie met een vleugje humor.

Ik kon het boek echt niet meer wegleggen en kijk echt uit naar het volgende deel.

De cover is echt prachtig. Een van de mooiste uit 2016!!!!!!!!!

Ik geef het boek 5***** sterren omdat het alles heeft wat ik in een boek zoek!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s