Mariette Aerts – De Donkerrode das

donkerrode-das-mariette-aerts

Dit is een kinderboek, maar voor een volwassene ook erg leuk om te lezen.

Zelda de heks is een rode das aan het breien. Eentje die bomvol met magie zit. Als ze dan met haar pratende kat een stukje gaat vliegen ( het vervoersmiddel is geen bezem) raakt ze haar nieuwe das kwijt. Ze moet hem terug vinden. Want deze toverkracht is gevaarlijk: Als je iets wenst komt het uit. Er kunnen dus mensen gewond raken of erger.

Mik zijn oma ziet ineens iets hangen aan een tak: De das. Ze doet hem om. Vanaf dat moment gebeuren er rare dingen in haar leven. Is ze gek aan het worden? Degene die de das draagt gebruikt zonder het te weten toverkracht. Wees gewaarschuwd! Be carefull what you wish for! Dit zorgt voor grappige, maar ook pijnlijke momenten!

De illustraties zijn echt heel erg leuk. Ze geven je een goed beeld over de personages. En dat hondje! Zo lief! Het is simpel geschreven in een erg groot lettertype. Zo groot heb ik het zelden gezien. Het is geen 100 blz dik, dus je vliegt er echt doorheen! De illustraties houden je wel even op, die zijn echt mooi, dus je moet er echt even bij stilstaan.

Kinderen kunnen het zelf lezen, maar je kunt het ook voorlezen! De uitvoering is in Hardcover met een extra losse omslag eromheen. Het voelt echt luxe aan. Een lekker leuk, gek en grappig verhaaltje zo voor tussendoor! Het is ook erg snel uit. Maar de inhoud is erg leuk en je vermaakt jezelf er wel mee ( of de kinderen).

Ik geef het boekje 3,5 sterren!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s