Maite Donker – Xuno

xuno

( geschreven voor SF Terra)

Xuno, is geen mens maar een Sha. Dat zijn wezens met vrij veel vacht en scherpe tanden. Als je de haren en de tanden niet ziet, kun je ze aanzien voor mensen. Ze zijn ook enorm goede zwaardvechters en kunnen magie gebruiken. Xuno en Eleanor zijn 5 jaar geleden hun Clan kwijtgeraakt en zoeken er al die jaren al naar. Xuno probeert Eleanor op te leiden, tot een goede Sha.

Eleanor is eigenwijs en trekt vaak haar eigen plan. Xuno zelf is ook niet de makkelijkste Sha.

Tijdens hun zoektocht komen ze Mag Mell terecht, daar krijgen ze de kans om hun Clan terug te vinden. Maar ze moeten wel eerst een opdracht uitvoeren voor de Abt van een tempel. Speelt hij wel open kaart? Of heeft hij een andere agenda?

Je wordt meegenomen naar twee werelden. De eerste is Terria, de wereld waarin het verhaal begint en daarna Ianna waar het verhaal verder gaat.

Zwaardgevechten, magie en overlevingsdrang staan centraal in dit boek.

Het leest echt enorm snel en je wordt het verhaal ingezogen.

Enorm goed hoe de auteur de juiste balans heeft gevonden tussen (niet te veel informatie) en de spanning steeds verder opbouwen. Ook is het erg knap dat er allerlei wezens een weg vinden in deze Queeste. Goden, Dwergen, Elven, Sha en Mensen. Maar wie kun je nu echt vertrouwen?

Xuno groeit echt tot een sterk personage in het boek. Xuno is een sterke vrouw en door wat ze allemaal meemaakt ga je echt een band met het personage krijgen.

De Scene met de wolven vond ik echt zo mooi. Hoe vrienden zich voor elkaar opofferen om elkaar niet te kwijt te raken. Het raakt je echt diep. Ook het gedrag van de wolven is goed beschreven en bloeddorstig. Je ziet hun tanden en rode ogen zo voor je opdoemen!

Maar ook de gevechten met de geesten. Geesten met scherpe tanden, die zo een hap uit je schouder kunnen nemen, zijn levensecht op papier gezet. Het is soms net alsof je het door Xuno’s ogen mee beleefd. Ook al moet je soms wel lachen om haar eigenwijze houding of haar antwoorden. Ze is niet op haar mondje gevallen deze heldin! Als vrouw is het heerlijk om in de huid te kruipen van Xuno!

Het is actievolle fantasy, met duistere wezens. Maar ook humor en echte Helden die zich opofferen voor de goede zaak, hun vrienden of om de wereld te kunnen redden.

Ik helemaal dol op de cover. De kleuren zijn mooi. De wolven en de Sha staan erop. En Eleanor gebruikt daar haar magie. Door de grote klauwen op de cover werd ik echt aangetrokken door dit boek. De cover kan zo uit het verhaal gekomen zijn.

Als je het boek dichtslaat hoop je dat dit niet het einde was. Het smaakt echt naar meer!!!!!!!!!!4-4,5sterren

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s