Dutch Comic Con 25/3/2017 Utrecht

Samen met Wendy op pad naar de Dutch Comic Con in Utrecht. We waren er zelf nog nooit geweest. Meteen bij binnenkomst keken we onze ogen uit. Cosplay, Jurassic Park, Lord of the rings, The Hobbit, Sprookjes van de gebroeders Grimm. Er is zoveel te zien! Veel bezoekers verkleden zich, sommige waren echt zo groots en andere juist weer beeldschoon. Ik vond Bumblebee natuurlijk supercool. Ik heb echt een Bumblebee tik! Veel dames in mooie jurken, piraten en elfen heb ik voorbij zien komen. We zijn op een aantal momenten gewoon even gaan zitten om mensen te kijken.

SAM_0034

We zijn meteen naar de verste hal gegaan. Daar stond veel Merchandise en artiesten. De mooiste tekeningen kwamen voorbij. Als boekennerd kun je natuurlijk niet voorbij lopen als je prachtige bladwijzers tegenkomt die zeer mooie tekeningen hebben. Kiezen is ook nog een hele opgave. Maar ik wist meteen dat ik Negan moest hebben. The Walking Dead fangirl in mij schreeuwde erom! En een prachtige wolf en een met Raven(prachtige dieren).

Achter in de hal vonden we Quasis, zij geven onder andere de Splinters uit. Maar ook boeken van Jasper Polane en Sophia Drenth. Anthonie Holslag was ook van de partij. Even gezellig praatje gemaakt en voor het einde van de dag nog een boek van Anthonie opgehaald. Dit was de enigste in mijn collectie van hem, die nog ontbrak.

Bij Celtica eventjes lekker op een stoel gezeten. Rianne Lampers ging de auteurs: Patty van Delft en Jeffrey Debris ophalen. Wij mochten het fort even bewaken. Erg leuk om mensen te kijken vanuit deze hoek. Ondertussen had ik een gevecht met mijn rolcontainer ( het is een koffer op wielen, maar hij zat toen al vrij vol. Opnieuw indelen dus). Rianne heeft 3 boeken gesigneerd. Patty heeft Dragan Duma gesigneerd en Jeffrey ook. Met een doodle. I love Grummus!!!!! Super! Van Patty kreeg ik nog een goodiebag mee, die ik mag verloten. Dus hou de pagina in de gaten. Ik denk dat ik het ik mei ga verloten ;-). Nog even nadenken over een prijsvraag. (komt helemaal goed). Altijd veel plezier bij Celtica. En wederom voelde ik me helemaal vertrouwd en thuis en kon het niet laten om even een foto te maken achter de stand. Ik hoop niet dat de mensen dachten dat ik een auteur was. Lol.

Dutch Deadpool stond ondertussen grappen en grollen uit te halen op het podium. Ik vind dat altijd een bijzonder hyperactief stripfiguur. Maar het was net de echte, dat vind ik altijd bijzonder gaaf, dat men helemaal in zijn rol zit. Wel vraag ik me altijd af, hoe de persoon er in het echt uit ziet. Hij volgt me nu ook op Instagram, ik voel me zeer vereerd. Jack Sparrow stond ook nog te zingen volgens mij. Ik heb in een vlaag wat celebs gezien, vooral auteurs, maar Dirk van the A-team zat bij de signeerstand. Ik had het veel te druk met alles te zien en te beleven. Je komt ogen te kort!

Veel auto’s waren er..007, A-team en Batman….Zo mooooooi!

SAM_0027

Nimisa hadden we ook snel gevonden. Wendy ging haar gewonnen boek ophalen bij Atalanta Nehmoura en liet een boek signeren bij Mark van Dijk. Bij Nimisa heb ik altijd het gevoel dat ik helemaal thuis ben. Maar ik spreek deze auteurs ook vrij vaak en daar hebben we dus wel een tijdje doorgebracht. Bijpraten en over van alles en nog wat kletsen. Ik zelf heb al hun boeken al, maar ga zeker altijd langs om gedag te zeggen. (ja, echt waar…Ik heb gewoon alle boeken. Diehard!)

 

Lekker kijken naar alle andere andere stands, totdat we bij Patrick Kerkhof terecht kwamen. Zijn stand viel echt op! Helemaal in de stijl van zijn boek Dizary, een prachtige ingang naar zijn domein. Er stond een prachtige troon in, geheel in de kleuren van Dizary. Ook had hij het zo mooi ingericht. Met zijn eigen tekeningen. Wow! Wat kan hij goed tekenen! Als deze sfeer in de boeken ook zit, ga ik me er helemaal in thuis voelen. Ik kijk er echt naar uit, om het boek te lezen! We hebben heerlijk staan praten en ondertussen verkocht hij ook gewoon nog een boek.

SAM_9999

Daarna naar Zilverspoor. Even lekker bijgeklets met Arwen Mannens en kennis gemaakt met Mathijs Hulster. Ik kwam er daar achter, dat mijn stem echt aan het verdwijnen was. Maar echt enorm enthousiaste auteurs! Ook een aantal nieuwe gezichten op de stand. Dat zien we als lezers altijd graag! Nog meer voor op ons verlanglijstje. Het liefste wil je daar alles meenemen. Als een kind in een snoepwinkel! Elke uitgeverij geeft me weer een ander gevoel, dat is heel apart. Ik kon nu eindelijk de trilogie van Kim Ten Tusscher meenemen en laten signeren. Kelly van der Laan stond er ook. Haar trilogie wil ik ook zo graag. Deze gaat er zeker komen! Haha, na Zilverspoor was mijn stem echt zo goed als zoek. Ik praat waarschijnlijk te veel….

Paul van Loon was er ook. Wat een super lieve man! Hij is een jeugdheld van mij. Wat heb ik veel boeken van hem gelezen! En dat doe ik nog steeds. Boek laten signeren en met hem op de foto. Hier keek ik echt naar uit. En wat een sierlijk handschrift heeft hij!

Ik had een zeer leuke meet en Greet met Diana van Hal. Zij kwam ook naar de Comic Con. Dus kwamen er nog twee boeken bij. Met veel moeite kreeg ik mijn rolcontainer dicht. Ze is echt een enorm lieve en aardige vrouw! Haar man was ook mee. Ook zag ik Patricia (DCC promotie) nu in het echt. Altijd leuk om mensen in het echt te zien. Weer staan kletsen over Paul van Loon, boeken en mijn blog. Ik kreeg de hele dag complimenten van veel mensen. Ik ging er van blozen ( als ik het niet zo warm had, met mijn rode hoofd). Ik vind het geweldig om Nederlandse auteurs te leren kennen en hun boeken te lezen. Er zijn zoveel goede auteurs in Nederland…..Ik ben echt trots op onze boekenwereld!

Het nagebouwde Hobbit dorp was zo mooi! Bilbo zat daar lekker een pijp te roken en moest verjaardagskaarsjes uitblazen. De hele set was levensecht. Prachtig. Ik ben een Lord of the rings freak dus ik kan daar uren naar kijken! Het donkerste gedeelte was creepy. Daar kon je zomaar een orc, ringgeest of een andere engerd tegen het lijf lopen. Natuurlijk schrok ik me kapot toen een van de ringgeesten mij ineens beetpakte. Ik was er al bang voor, ik ben meestal de klos. Maar dat maakt de ervaring nog leuker. Echt kicken! En die make-up was echt zo goed!Levensecht. Het was alsof de geest-koning zo uit de grot met geesten kwam gelopen (ja ehm, als je niet weet wat ik bedoel..LOTR lezen of de films kijken, het was twee druppels water de geest-koning uit de film. Die ogen! OMG! Ook stond de spin uit LOTR er nog. Levensgroot met allerlei plakkerige spinnenwebben. Gollem heb ik ook nog zien lopen. Duim omhoog voor deze Cosplay!

En toen kwam ik eindelijk een velociraptor tegen! Ik ben dol op die dino’s. Daar moest ik mee op de foto! We hebben gezien hoe ze de trailer weer inging. En de jeep stond er ook en een aantal bewakers, zo weggelopen uit de films. De man die JP tot stand heeft gebracht, liep met de velociraptor rond door de hallen. En jemig! Deze man was net de echte! Ook was er een baby T-rex. Was mega schattig. Ik wil ook een dino!!!!!!!! Als hij klein blijft kan ik m wel houden….Wie weet kunnen ze dat uitvinden in het JP lab?

Je kon ook veel doen op game-gebied en een glimp meepakken van de nieuwste series of nieuwe seizoenen van bepaalde series. The Exorcist, deze moet ik iedereen aanraden. Het speelt zich in het nu af, maar heeft wel iets met de films te maken. Maar wat zul je zelf moeten uitvinden. Ik vind het een geweldige serie iniedergeval en hoop dat hij het goed gaat doen in Nederland!

prisonbreakdcc17

Op de foto bij de Prison Break stand. ( wat kijk ik uit naar het nieuwe seizoen). Nu heb ik ook eens achter de tralies gezeten. Wel met een celmaatje die ik 100% vertrouw. Dat weet je maar nooit in de gevangenis!

SAM_0024

Dus is DCC leuk? Nee, het is GEWELDIG! Ik ga zeker weer heen. Ik was helemaal in mijn element. Ik zou nog uren kunnen doorschrijven over DCC. Ben vast heel veel dingen vergeten…..Ik kan alleen maar zeggen: Ga zelf eens heen en maak het mee. Ga op bezoek in al deze werelden en zorg ervoor dat Darth Vader zijn zwaar niet in je nek legt (of juist wel in mijn geval), als je een foto wilt maken ( ik trek dat echt aan denk ik, lol). Je maakt wat mee op het DCC!

SAM_0035

Ik kwam thuis met een rolcontainer boeken en wat andere dingen. Heb het echt naar mijn zin gehad en kijk alweer uit naar de volgende keer. Dit smaakt naar MEER!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s