Simone Aerts – Fashion Academy, Punk meets Preppy

punkpreppy.jpg

Dit kinderboek is alweer de derde in de serie. Dit keer gaat de Fashion Academy voor het thema: Punk vs Preppy. Wie gaat dit jaar de geheime opdracht krijgen? En wie gaat de pop-upstore opdracht winnen? Er is weer veel geheimzinnigheid en het is spannend omdat je wilt weten of het allemaal goed komt. De slaapverwekkende Meester Musch is weer van de partij, maar ook alle andere leraren weer wie of wat is de De Klos? Je komt er allemaal achter!

Tasia heeft het niet meer zo naar haar zin op de academy. Ze heeft het gevoel dat alles al weet en niets bij kan leren. Ze voelt zich er niet meer thuis. Dus sluipt ze vaak weg van de Academy om een aantal jongeren in het park te ontmoeten. De geheime opdracht zorgt voor stress, bij de gelukkige leerling die hem dit jaar krijgt. Hij moet hij dit tot een goed einde brengen? Onderling is er veel strijd tussen de leerlingen, maar dit keer moeten ze samen werken aan een project. Als dat maar goed gaat! En gaan ze het op tijd voor elkaar krijgen?

Het is een heel leuk boek om te lezen, leest lekker vlot en je zit zo weer in het verhaal van de leerlingen op deze bijzondere kostschool. Kinderen kunnen het ook zelf lezen, het is vrij simpel Nederlands en zo nu en dan nog leerzaam ook. Je leert heel wat bij over de mode en bepaalde technieken. Het thema duurzaamheid is echt een hele goede zet! Het is dus een boek waar je wat van opsteekt ook. Een heerlijke frisse kijk op de mode wereld. Veel kinderen zouden willen dat deze school echt bestaat. Maar misschien krijgen ze wel een uitnodiging binnenkort, net zoals bij Harry Potter worden alleen de kinderen met talent uitgenodigd om naar deze school te gaan, via een brief!

Weer heel veel leuke illustraties van Tante Beun. Ze maakt dit keer gebruik van veel zwart en oranje. Erg leuk. De vormgeving is ook mooi. Hardcover met leeslint en het geheel ziet er erg fleurig uit. Leuk om voor te lezen of zelf te lezen.

Ik geef het boek een 7,5 als ik een cijfer mag geven. Dat komt neer op 3,5-4****.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s