Recensie + interview : Motell Rijnen – HoRa 

Max staat op Veel foto’s,  maar niemand lijkt hem echt te kennen.  Hij duikt op in allerlei scènes.  Wie is deze man? Niemand kan hetManuel vertellen. Hij probeert er achter te komen en wil weten waarom deze Max steeds weer verdwijnt.

Manuel komt er samen met zijn vriend Adriaan achter dat er meerdere dimensies bestaan. Hij komt in een andere  (parallelle) wereld /dimensie terecht.  Daar leven overleden geliefden voort op  een bijzondere manier. De overstap naar deze dimensie kun je op een aantal plaatsen ter wereld maken.  Het is spannend en enorm interessant om te lezen.  Stiekem hoop ik dat dit verhaal echt waar is! 

Het geeft aan dat er mogelijkheden zijn. Maar niemand weet wat er is na de dood. Ik ben er nu van overtuigd dat geestkracht doorleeft . Het lijkt me niet alleen mooi,  maar ook logisch.  Na elk einde komt een nieuw begin op welke manier dan ook !

Het boek heeft ook een boodschap : We moeten echt eens gaan nadenken over onze planeet.  Liever nu dan later, voordat we onze planeet helemaal uitputten en kapot maken! De vernietigingsdrang van de mensheid kan moeder aarde fataal worden. 

Het boek leest vlot. De stukjes van Adriaan lezen wat minder snel.  Hij geeft vel informatie over zijn ideeën.  Wel enorm leerzaam en interessant!

Het boek zet je aan het denken. Is er leven na de dood? Kunnen we onze planeet nog redden? Bestaan parallelle werelden echt? Het is een origineel verhaal en ik kijk er naar uit om meer van deze auteur te lezen in de toekomst! 

De man in het zwarte pak, met een rood overhemd op de cover trekt meteen je aandacht.   Wie is dat? En waarom is zijn schaduw anders? 

Genre is moeilijk te benoemen.  Ik vind fantasy / magisch realisme dan ook goed gevonden.  Maar ik zou er toch ook nog  science  fiction aan toe willen voegen. 4,5****

*******Interview *************

Hoe voelt dat om je boek voor het eerst in je handen te kunnen houden?

Ik heb vooral genoten van het schrijfproces. Dat is afgerond met een product – HoRa – waar ik trots op ben!

Hoe kwam je op het idee voor dit verhaal?

Krantenberichten in 2010 over een mysterieuze exoplaneet bij de zon HR8799 in het sterrenstelsel Pegasus zetten me aan het fantaseren. Misschien is daar leven, maar dan op een manier die wij ons niet kunnen voorstellen. Leven voorbij de dimensies die wij kennen.

Hoe kwam je op de namen van de hoofdpersonen, en lijken ze op iemand uit je omgeving?

De hoofdpersonen zijn niet een op een te herleiden tot mensen uit mijn omgeving. Ze zijn bedacht en meestal samensmeltingen van mensen die ik ken (en bedenk). 

Hoe ging het schrijfproces in zijn werk (maak je aantekeningen, tabellen of heb je zelfs foto’s in je hoofd, of gebruik je foto’s van internet?

Ik fantaseer een tijd lang voordat ik ga schrijven, zoek eens wat op, probeer me taferelen voor te stellen. Ik begin en schrijf dan samen met de hoofdpersonen het verhaal.

Hoe lang schrijf je per dag,en hoelang heb je over dit boek gedaan?

Ik schrijf een uur of vier tot zes per dag. Ik ben met HoRa omstreeks 2011 begonnen, maar heb niet constant aan dit manuscript gewerkt. In tussen tijd nog twee andere romans geschreven en ook gewerkt aan mijn debuutroman Koningin van de Claddagh die in februari 2013 is uitgegeven.

Wie heeft de cover gemaakt en heeft de cover een betekenis?

Frank Puts is de ontwerper. Op de cover Max, een mysterieuze figuur die steeds opduikt in het leven van de journalist Manuel. 

Wat vindt jij zelf het leukste van het boek, of wat raakt jezelf het meeste uit je verhaal?

Fantasie en werkelijkheid versmelten tot een nieuwe werkelijkheid. Het zou weleens echt zo kunnen zijn. Waarom ook niet? Het is heel aannemelijk dat er een werkelijkheid is voorbij de dimensies die wij kennen. 

Ben je op pad gegaan en heb je plaatsen bezocht om inspiratie op te doen, zo ja waar heen?

In gedachten heb ik samen met Manuel meermaals de interstellaire reis naar HoRa gemaakt. De Madrileense scenes zijn gebaseerd op eerdere bezoeken aan de Spaanse hoofdstad. Breda is voor mij bekend terrein. Ik ben er geboren en woon er.

Heeft het boek een boodschap?

Logica brengt je van A naar B, verbeelding brengt je overal (cit. Albert Einstein)

Een Boodschap aan je lezers en de leden/volgers van deze site/pagina:

(je mag vertellen wat je wilt, over je boek en jezelf)

Schrijven is mijn passie. Ik hoop dat lezers evenzeer van HoRa kunnen genieten als ik van het schrijven van deze roman. HoRa is geen pasklaar antwoord op vragen over leven en dood. Misschien is er een voortbestaan na de dood, een (ander) leven na het aardse bestaan en dat zou op HoRa kunnen zijn. Dat is een heel andere hemel dan men ons altijd heeft willen doen geloven.

Leef je droom, droom je leven!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s