Julian Sedgwick- Mysterium: Het geheugenpaleis

mysteruim2

Julian Sedgwick- Het geheugenpaleis

uitgelezen op: 20/7/2017

Dit is het tweede deel van de Mysterium trilogie.

Danny is boos als hij hoort dat het circus (mysterium) zonder hem weer gaat optreden. Hij besluit weg te lopen om erbij te zijn. Zijn grootste droom is om zijn eigen optreden te hebben. Het circus is het enige thuis dat hij ooit gehad heeft.  Hij komt er achter dat de 49- bende actief is, vlakbij het circus in Barcelona. Hij wil dit ook onderzoeken. Het heeft allemaal iets te maken met de moord op zijn ouders. Hij wil de waarheid boven tafel krijgen! Eenmaal in Barcelona zit er meteen een huurmoordenaar achter hem aan. Hij moet rennen en vluchten voor zijn leven. En de 49 hebben het ook hem gemunt. Kan hij Barcelona overleven en is hij wel veilig in het circus? Hij begint steeds minder mensen te vertrouwen als er een groot ongeluk gebeurt met een van de circusartiesten. Hij krijgt gelukkig hulp van zijn vriendin Sing Sing. Deze jongedame heeft ballen en komt een geheimzinnige auditie doen bij het circus.

Het plot is verassend en ik zag het niet aankomen. Het boek is spannend van het begin tot het einde.

De vormgeving is prachtig. Het boek werkt in Aktes en hoofdstukken. Er staan zo nu en dan quotes tussendoor die met het circusleven te maken hebben.

De cover is een scene uit het boek. Danny komt weer terecht in een van zijn vader zijn trucs. Ook is de titel helemaal duidelijk wat later in het boek.

Het heeft een groot lettertype, maar is dan ook een kinderboek. Het leest als een trein en ik heb er weer van genoten! 4,5 sterren!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s