Michelle Paver – De geest van Gruhuken 

Dit boek is als een reisverslag geschreven. Je gaat met Jack Miller en twee collega’s mee op expeditie naar het poolgebied: Gruhuken. Daar komen ze erachter wat duisternis met je doet. De hoeveelheid daglicht is er schaars of helemaal niet.  Alleen het licht van de sterren kunnen je pad verlichten als je geluk hebt. 

Doordat een van de drie expeditie leden ziek wordt, moet er een alleen achterblijven op het kamp. Helemaal alleen in the middle of nowhere. Alleen een aantal poolhonden om je gezelschap te houden.  Met een hond bouwt Jack een bijzondere vriendschap op.

Maar hij voelt zich niet meer op zijn gemak na het zien van een vreselijke kwaadaardige geest. En wat is er toch met die berenpaal ? Hij lijkt te verschuiven… Wie kan Jack helpen om deze geest te overleven?  Niemand.  Hij staat er alleen voor.  

Het boek was een reisverslag de eerste 100 blz. kwam niet op gang. De horror kwam daarna pas. Dit duurde mij te lang. Maar daarna werd het een beknepen angst die ik voelde.  Bijna claustrofobisch van eenzaamheid en angst. 

Ook zat er een scène in, die mij te ver ging. Een hulpeloos, levende zeehond, levend open snijden en zijn organen eruit halen.  Gewoon voor de lol. Dat gaat mij echt te ver. Vreselijk.  Dit personage moest je een hekel aan krijgen.  Nou dat is gelukt.  Dit verminderde mijn leesplezier enigszins omdat ik bang was dat hij weer een onschuldig dier zou martelen.  Dit soort dingen hoeven van mij niet.  Dat personage mocht van mij op het menu van een ijsbeer staan om op te eten.  Die doden niet voor de lol. Of hebben er zoveel beestachtig plezier aan.

Dit boekt krijgt 2,5-3***. Een krappe 5,5/ 6 dus. Jammer! 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s