Roderick Leeuwenhart- Kinderen van de ijstijd

kinderenijstijd

In deze (young adult) splinter ga je mee naar een dystopische wereld. Door klimaatverandering is de nieuwe ijstijd gearriveerd. Nanoek woont met zijn ouders in een soort Iglo. Hij komt niet vaak buiten, dat is te gevaarlijk. Zijn wereld is dus niet zo groot, totdat hij online een meisje leert kennen. Zij woont in Nederland en ze schetst een heel ander beeld van de toestand van moeder Aarde. Moet hij haar geloven? Vertellen zijn ouders de waarheid wel? Zijn ouders doen belangrijk onderzoek, ze willen de aarde weer een betere plaats maken. Maar wat ze nu eigenlijk precies doen weet hij niet. Het begint steeds meer te knagen en hij besluit om erachter te komen, wat ze nu eigenlijk precies doen. Hierdoor doet hij een afgrijselijke ontdekking. Hij staat daarna voor de keuze: Wat moet hij doen?

Dit boek lees je in een ruk uit. Het is spannend en mysterieus. En je gaat wel een beetje nadenken over wat wij de aarde allemaal aandoen. Dit boek is een uitstekend voorbeeld van wat er kan gebeuren als we op deze voet doorgaan.

Erg leuk vind ik dat er een personage inzit: Ze heet Tezzy. Die naam kom je niet vaak tegen. Zij zorgt ervoor dat Nanoek zijn ogen opent. De wereld is groter dan hij denkt. En je voelt de kou, die er heerst op een aantal manieren. De kou van de ijstijd, maar ook van bepaalde personages!

Het is wederom een kort, maar krachtig verhaal met een boodschap!

Ik geef het boekje 4 sterren!!!!!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s