(Gast) Recensie: Irene Schievink over: Owan Drake – De zaden der hoop 

Xavier is in de leer bij de oude, wijze Benedictus. Hij moet van hem meerdere boeken lezen waarin de geschiedenis van verschillende personen beschreven staat. We volgen Xavier én de personages uit de verhalen en ontdekken het licht en de duisternis.

De val van Hymir is geschreven door Owan Drake, die overigens zelf ook nog even voorbij komt in het boek. Het idee van het verhaal is goed. Iemand die leert over de geschiedenis en die verhalen krijgen we zelf ook te lezen. Zo zijn wij in principe ook in de leer bij Benedictus. Maar het wringt op meerdere plekken.

Er zijn ontzettend veel personages en ondanks de personenlijst, blijven het er teveel. Bovendien lopen alle verhaallijnen door elkaar, waardoor ik de draad van het verhaal niet meer kon volgen. Het zette me aan het denken, maar niet op de juiste manier. Verder werden de verhalen van de personages niet afgerond. Ik snap dat er een deel 1,5 en een deel 2 geschreven is, maar er moet minstens één verhaallijn uit de geschiedenis afgerond zijn om het voor mij bevredigend te laten voelen.

Daarnaast had ik moeite met de taal. In het begin van het boek wordt er ontzettend veel gescholden. Een personage mag best schelden als dat bij zijn karakter hoort, maar er zat ook niet-functioneel gescheld in. Het voelde bij die stukken alsof de woorden er maar neergezet waren omdat het stoer lijkt.

De schrijver is gedurende het schrijven van zijn verhaal trouw gebleven aan zijn schrijfstijl. Dat is te prijzen.

Voor De val van Hymir kan ik niet meer dan drie sterren geven. Het idee achter het verhaal is goed, maar de uitvoering kan beter. ***

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s