Petra Doom – Overstekers 

Ik mocht dit boek lezen voor sf terra. De achterflap vertelde mij, dat het mijn ding zou zijn.

Mirabel komt oorspronkelijk van de magische wereld:Aeterna. Ze wil een nieuw leven beginnen en besluit om door een poort over te steken.  Ze komt terecht op Aarde. Daar probeert ze zich thuis te voelen en start een fruitbedrijf op. Haar beste vriendin Terya is ook geen mens. Ze kan van vorm veranderen. Dit komt haar in Veel gevallen goed uit.

Mirabel is ook nog een bemiddelaar. Ze helpt overstekers en mensen die problemen met elkaar hebben.  Ze doet dat op de perfecte manier. Mensen weten niet eens dat er overstekers bestaan. Houden zo!

Haar leven staat op zijn kop,als er een moord slachtoffers wordt gevonden. Ongewild komt zij in deze zaak terecht.

Ondertussen heeft ze nog meer problemen…. Razende fantasy wezentjes, die hele stukken natuur verwoesten.  Maar ook zit ze met iemand uit haar verleden in haar maag…..Een Daimon.

De Faunen in dit verhaal hebben ook sterke personages. Ik vond het heerlijk om een kijkje te krijgen in deze magische wereld, verstopt voor onze menselijke ogen. De cover is echt mooi! Als lezer ga je deze helemaal kunnen plaatsen in het verhaal. Ik hou ervan als de cover klopt! Dit is een scène uit het verhaal. En echt heel mooi weergegeven.
De titel is ook perfect gekozen. En de zin: De kracht ontwaakt, ook.

De schrijfstijl is heel prettig en het lettertype is wat groter, maar dat komt omdat het als Young Adult verhaal leest, maar het is het niet. Dat leest heerlijk.  Het is zeer beeldend geschreven.

Stiekem heb ik een nieuw favoriet wezen ontdekt ook: de Pucai …

Door de epiloog, is het einde vrij open.  Wie weet welke poorten er nog geopend gaan worden in de toekomst?  Ik ben iniedergeval heel benieuwd!

Ik geef het 4****(Cijfer:8)

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s