Paul van Loon – Weerwolf hooikoorts

Hatsjoeeeeee!

Dolfje komt erachter dat hij de weerwolf hooikoorts heeft. Hoe moet hij hier ooit weer van genezen? Bij elke nies raakt hij haren kwijt, straks is hij helemáál kaal. En groeien die haren weer aan of is het blijvend? Het is ook nog eens zeer besmettelijk. Hij moet proberen zo min mogelijk weerwolven te besmetten. Hij gaat met zijn neef op zoek naar een medicijn. Zijn neef praat een beetje raar en al snel niest ook hij iedereen omver! Er moet een medicijn zijn, maar degene die het antwoord moet hebben is het vergeten. Het is een race tegen de klok, is Dolfje op tijd?

Erg leuk is de rol van de eekhoorn. Hij is maar bezig met zijn nootjes. Steekt zijn tong uit en bekogeld de weerwolven. Hij durft wel. Dit zorgt weer voor de nodige dosis humor, die je van Paul van loon gewend bent. De meester van Grumor.

De illustraties zijn enorm leuk en passen bij scènes uit het boek. Deze versie is ook nog eens erg cool. De hardcover heeft namelijk lampjes, die knipperen. Het is heel moeilijk om daar van af te blijven tijdens het lezen. Plezierig lezen en kijken, voor jong en oud!
Dit boek is spannend, grappig en prachtig ! Een van de leukste kinderboeken volgens mij. 5*****

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s