De favoriete boeken van : Tazzy Jeninga

Dit is echt heel moeilijk. Ik had al een hele berg boeken klaar staan… maar heb besloten om het op de 3 boeken te houden, die het meeste impact op mij hebben gemaakt.

Deze boeken zou ik meenemen naar een onbewoond eiland. En ik zou ze als eerste redden in de film The Day After Tomorrow. Deze boeken hebben mijn leven veranderd.

Door Harry Potter ben ik weer helemaal verliefd geworden op fantasy. Ik vind het zo super dat Harry hier zijn peetvader beter leert kennen. Al is het maar voor even. Hij heeft een stukje van zijn ouders en familie terug. Harry verdiende dat, daarom is dit mijn favoriete boek. Maar ook omdat ze hier in opstand komen en besluiten te vechten tegen Voldemort. Vechten waar je voor staat, vind ik heel belangrijk!

Band of brothers heeft veel bij mij losgemaakt. Deze mannen hebben gevochten voor onze vrijheid. Ze hebben zoveel meegemaakt. Hun vriendschap is zo sterk, dat maak je niet vaak mee. Na het lezen van dit boek heb ik gecorrespondeerd met Bill Guarnere. Zo’n bescheiden lieve man! Hij lijkt in Veel opzichten op mijn eigen opa. Die sprekende ogen. Mijn opa heeft het ook niet makkelijk gehad in de oorlog. Door dit boek ben ik gaan zoeken naar zijn verhaal. En ik ben steeds meer over de tweede wereldoorlog gaan lezen. De tv serie is ook de prachtigste serie ooit. Ik volg de acteurs op de voet. Ook zij zijn enorm close en zo down to earth. Ik hou van die mannen! Band of brothers is het verhaal over hoe het echt was in de tweede wereldoorlog. En dat mag nooit vergeten worden. Rest in peace easy company!

De Jury/ A time to a kill was mijn allereerste thriller ooit. Het boek maakte mij aan het janken…. dat was echt nieuw voor mij. Tegelijkertijd had ik een crush op Jake Brigance. Toen de film uitkwam helemaal. Er heerst zoveel haat op de wereld, onze mooie planeet. De KKK was mijn eerste kennismaking met deze vorm van haat. Ik huil nog steeds als ik het boek lees… en met de film hou ik het ook niet droog. Dit verhaal laat mij nooit meer los. Dat kleine meisje…. De haat…. De wraak van de vader. En je wilt hem helpen. Want je hart gilt het uit. Ik ben altijd Kiefer Sutherland fan geweest. In de film kreeg ik echt een hekel aan hem…….De cover is sprekend. En ik vind het nog steeds eng en het is een afgrijselijk verleden. De KKK wint nu ook weer aan populariteit. Het vervolg staat nog in mijn kast. De erfgenaam. Deze ga ik ooit lezen.

Zo… Wat zijn de favoriete boeken van jezelf? Ik wil er graag een blog over schrijven. Stuur me een pb op facebook bij interesse.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s