Madeleine Roux- Sanctum

Dit engelstalige boek is het tweede boek in de Asylum serie. Door middel van foto’s, ( die je echt kippenvel geven) en een spannend verhaal, zie je alles zo voor je. In Dit verhaal gaan Dan, Abby en Jordan weer terug naar Brookline. Ze krijgen alle drie een verontrustende foto toegestuurd. Een foto van een zogenaamd freakcircus. Dit brengt ze weer terug naar de plaats waar hun gezamelijke nachtmerrie, de vorige zomer begon. Het spoor brengt hun naar vervallen oude huizen. En dan blijkt er ook echt zo’n raar circus op het terrein van Brookline te staan……. Naarmate ze verder komen in hun speurtocht, komen ze erachter dat Brookline nog meer geheimen heeft… geheimen,die ze liever begraven wil en houden. Maar ze zijn hun leven niet meer veilig, als ze zich inschrijven voor een orientatie weekend. Zodra ze een voet over de drempel zetten, gebeuren er veronrustende dingen. Komen de vrienden er zonder kleerscheuren van af? En wie stuurt ze toch steeds die akelige foto’s?

Het is een spannend verhaal. Wel iets minder dan het eerste boek. Maar toch is de sfeer weer creepy en moet je weten wat er aan de hand is. En dat weet de auteur vrij lang geheim te houden. Sommige aspecten zijn echte horror. Dus als je daar van houdt.? Dan is dit de serie voor jou!

Het leest heerlijk vlot en het uiterlijk van het boek is echt mooi. Hierdoor is het origineel en een feestje om het beet te pakken. Je leest het in een record tempo uit. Alleen jammer dat er toch af en toe de vaart uit is. Maar dat maken ze goed met spannende scènes, die je als een film voor je ziet.
Ik geef het boek 4****.