Schrijver van de maand augustus 2018: J. Sharpe

Schrijver van de maand augustus 2018: J. Jsharpe

Deze maand komen er meerdere blogposts voorbij over J.sharpe. Hier is de eerste😁.

Flaptekst:
Het idee was simpel: we zouden een filmpje maken voor ons YouTube-kanaal. Ik zou levend begraven worden. We zouden alles filmen en zo spectaculaire content maken voor onze kijkers.
Jezus, het is allemaal zo misgegaan. Nu zitten we vast. Om onverklaarbare redenen is de zeespiegel met bijna zeventienhonderd meter gestegen. Op vier andere bergtoppen na, staat verdomme heel het eiland – misschien zelfs wel de rest van de wereld – onder water!
We hebben hier vrijwel niets. Er is geen eten, drinken of stroom en we kunnen geen contact maken met de buitenwereld.
Er gebeuren hier afgrijselijke dingen, met name in het hotel. En ik heb het gevoel dat het niet zal stoppen voordat we allemaal de waarheid onder ogen hebben gezien. Iets speelt met ons en zorgt ervoor dat we langzaam gek worden. We worden in de gaten gehouden, ik weet het zeker.
De mysterieuze thrillers van J. Sharpe ademen de sfeer en suspense uit van de boeken van Stephen King en Peter Straub. Zijn werk wordt vertaald naar het Engels, Spaans, Portugees, Italiaans en Duits en is meerdere keren genomineerd voor verschillende prijzen.

De mening van de schrijver over het verhaal:
Reflectie is alweer mijn negende boek die ik onder mijn pseudoniem J. Sharpe schrijf. Tevens is het denk ik een van mijn persoonlijkste. Dat heeft met name te maken met de locatie van het verhaal, namelijk op een bergtop van het eiland Madeira. Ik heb hier zelf als jongetje twee jaar gewoond en heb dierbare (en minder dierbare) herinnering aan die plek. Het was dan ook totaal niet moeilijk om de locatie voor me te zien en mijn eigen versie van het klassieke spookhuisverhaal op te schrijven. Al spookt het in dit verhaal niet alleen in het huis (of in dit geval het hotel), maar op de gehele plek, en is niets wat het lijkt.
Het is een heel ander boek geworden van mijn vorige boek, Syndroom, net zoals dat boek weer anders was dan het boek ervoor. Ik probeer als schrijver niet in herhalingen te vallen en telkens iets nieuws uit te proberen. Het is de enige manier voor mij om te groeien, denk ik. Andere perspectieven, een ander genre, schrijven met iemand anders… het is allemaal leuk en leerzaam om te doen. Al zullen al mijn boeken natuurlijk altijd de standaard elementen bevatten die lezers van mij gewent zijn; veel vaart, spanning, twisten en een lekker dosis gek.
Lees het eerste hoofdstuk gratis op mijn website: http://www.jsharpebooks.com

Advertenties