Schrijver van de maand Oktober 2018: Tamara Geraeds

Schrijver van de maand oktober

Tamara Geraeds (1981) begon met schrijven toen ze 15 was en wist toen al dat ze er nooit meer mee wilde stoppen. Na een kort verhaal in de bundel Bergen Bloedt (Karakter Uitgevers, 2011), werd haar grote droom om een boek op de markt te brengen werkelijkheid in 2012, toen haar debuut Nergens verscheen bij Uitgeverij Kluitman Alkmaar.
Na een aantal jeugd- en YA-boeken in Tamara’s favoriete genre fantasy, waagde ze zich aan haar eerste boek voor volwassenen. Echo, geïnspireerd door verschillende wa

argebeurde verhalen, werd in 2017 gepubliceerd bij Kabook Uitgevers en ontving zeer lovende kritieken.
Inmiddels heeft ze al 6 boeken op haar naam staan, met 2 op de planning voor 2019: het 4e deel in de Christopher Plum serie en een 2e thriller met de voorlopige titel ‘Kwelling’.

Ooit begonnen als lerares Engels op een middelbare school, werkt Tamara nu – behalve als auteur – als freelance redacteur voor verschillende uitgeverijen en auteurs, en daarnaast als freelance docent Engels, Nederlands en creatief schrijven. Ze mocht zich twee keer jurylid noemen bij Fantastels en bij de Junior Monsterboek schrijfwedstrijd van Uitgeverij Kramat. Regelmatig geeft ze workshops in boekhandels, voor zowel kinderen als volwassenen. Tamara geeft haar lezers graag een belangrijke boodschap mee.

Ondanks haar drukke leven, blijft Tamara schrijven voor zowel jongeren (fantasy) als volwassenen (thrillers). Een van haar ambities is om ooit ook nog een horrorboek te schrijven.

Bibliografie

Jeugd:
* Nergens – een onbekende wereld (2012, Uitgeverij Kluitman)
* Jasper (2013, Uitgeverij Zilverspoor)
* Christopher Plum en het Zwaard der Wanhoop (2015, Uitgeverij Kramat)
* Christopher Plum en het Oog der Verschrikkingen (2016, Uitgeverij Kramat)
* Christopher Plum en de Woeste Waterstaf (2017, Uitgeverij Kramat)

Volwassenen:
* Echo (2017, Kabook Uitgevers)
In voorbereiding: Kwelling, LetterRijn, + maart 2019.

Korte verhalen:
* Elf November (voor volwassenen, in de bundel Bergen Bloedt, 2011, Uitgeverij Karakter)
* Tegenwereld (YA, 2016, Quasis Uitgevers)
* De Babyvloek (jeugdverhaal in het Junior Monsterboek 5, 2016, Uitgeverij Kramat)
* De Zonnekapers (jeugdverhaal in het Junior Monsterboek 666, 2017, Uitgeverij Kramat)
* De Gluiperd (jeugdverhaal in het Junior Monsterboek 7, 2018, Uitgeverij Kramat)

Heb je vragen over Tamara of haar boeken, stel ze dan onder deze post op Facebook groep ik hou van horror fantasy en spannende boeken! Of MAIL: tazintotherasmus@hotmail.com ( en dan stuur ik je vraag door naar Tamara ).

Advertenties