Sophia Drenth – Kleine Moordenaar

Ik vind de bronvertellingen van Bloedwetten een heel erg fijne aanvulling op het verhaal. Want op deze manier leer je bepaalde personages beter kennen. In kleine moordenaar is het de beurt aan Raf. Hij groeit op in pure armoe en doet van alles om te overleven. Ook thuis heeft hij het niet makkelijk. Zijn thuis is een hel. Op en avond ziet hij een gemaakte aan het werk en dan weet hij het zeker….. hij wil ook een gemaakte worden.

Hij is nog jong en weet niet wat het allemaal inhoud. Raf steelt je hart, hij is een soort straatschoffie die uit zijn benarde situatie probeert te ontsnappen. In dit verhaal leer je het kind en de onschuld in hem kennen en bovenal: waarom hij bepaalde keuzes heeft gemaakt.

Je wilt hem een dikke knuffel geven, tijdens het lezen. Zijn verleden als mens is best heftig. Hij praat ook op de manier van een straatschoffie en dat heeft zijn charmes. Je bent gewaarschuwd, ook deze jongen krijgt een bijzonder plekje in je hart.

Leest vlot. Het zijn een paar vrij lange hoofdstukken en het is erg beeldend geschreven. Hierdoor moet je bij sommige scènes flink slikken. Je emoties gaan op en neer. Deze vertelling zet Raf volledig op de kaart. Ik geef het 4****

Advertenties