Boek van de maand februari 2019: Maalstroom

Hoi, ik ben Anja Maas, auteur van ‘Maalstroom’. Dit thrillerdebuut werd gelanceerd op 29 september 2018 bij Godijn Publishing.

Ontstaan van ‘Maalstroom’:
Al jaren schreef ik korte verhalen. Ik meldde me aan voor een cursus ‘verhalen schrijven’ om dit te perfectioneren. Alle deelnemers moesten van te voren een verhaal verzinnen om mee te stoeien. In mijn hoofd begon zich meteen een film af te spelen. Het verhaal groeide uit z’n voegen. Ik nam contact op met de cursusleidster. Ze maakte er geen punt van en stelde voor er een boek van te maken alsof het de gewoonste zaak van de wereld was. Online mocht ik met haar er zo lang over doen als ik wilde.
Omdat ik niet meer hoef te werken had ik eindelijk tijd om me toe te leggen op het schrijven van het gedroomde boek. Drie kwart jaar lang genoot ik van elke minuut in de wereld van Karin Buitendijk, de hoofdpersoon in Maalstroom. Ik verzon het ene na het andere personage erbij. Ze groeiden allemaal met me mee tot Maalstroom een volwaardig manuscript was.

Toen kwam het spannende gedeelte, het zoeken van een uitgever. Ik wist van te voren dat dit een behoorlijke uitdaging zou zijn. Na een paar maanden kwam ik Godijn Publishing tegen op internet. Ik las over het bijzondere project Boek10. Het sprak me aan en ik zond mijn manuscript via e-mail naar hen toe. Ik verwachtte net als bij alle eerder gecontacteerde uitgevers geen antwoord binnen een paar maanden. Tot mijn grote verrassing kreeg ik een enthousiast bericht binnen een paar dagen!
Het verhaal sprak Godijn Publishing aan. Of ik definitief gekozen zou worden voor de komende Boek10 was nog niet zeker, maar het spatte van het scherm dat er interesse was.
Natuurlijk wilde ik weten wat Boek10 inhield en ben ik in december 2017 gaan kijken in Schouwburg Het Park in Hoorn. Wat een belevenis dat SchrijfEvent met 10 schrijvers die tegelijk hun boek lanceren op een podium. Een middag vol fantastische activiteiten.
Mijn droom om de volgende keer daar te staan, werd nog groter. Ik moest veel geduld opbrengen voordat ik het antwoord van Godijn eindelijk in mijn inbox mocht ontvangen. Ik was erbij!
Ik had een uitgever. Mijn droom werd waarheid!
Hierna volgde het buffelen. De redactie keek ernaar. Schrappen , nog meer schrappen, verbeteren en veranderen. Het was het allemaal dubbel en dwars waard. Wat heb ik veel geleerd!

Ik dank Elly Godijn voor haar harde werk. Ze heeft ons alle 10 naar gepubliceerd auteur begeleid. Met een lach en een traan en soms met een schop onder het zitvlak.

Daarom durf ik het zeker aan om in 2019 weer op het podium van het Boek10 SchrijfEvent te staan. Op 11 mei is het zover. In Theater het Park in Hoorn lanceer ik mijn volgende thriller ‘Onbegrensd’.