Johan klein Haneveld – Het teken in de lucht

Ik hou van de korte verhalen van deze auteur. Hij weet als geen ander sciencefiction goed beeldend op papier te zetten, op een manier dat je bij elk verhaal moet nadenken,of dat je een boodschap meekrijgt. Ik kijk hierom ook altijd uit, naar nieuwe verhalen van hem. Over deze bundel kan ik uren doorpraten.

Let bijvoorbeeld eens op de tijdlijn. Het begint vlak nadat de aarde nooit meer hetzelfde zal zijn. Het eindigt heel veel jaren en eeuwen verder. En misschien, is het het wel het einde van alles? Heerlijk om bij na te denken. Komt de mensheid verder of niet?

In veel verhalen speelt de Autoriteit een grote rol. Dit is een soort rode draad, die steeds weer terug lijkt te komen.

In deze bundel reizen de personages, naar bijvorbeeld Mars, een asteroïde of een nieuwe toekomst. Ze zijn op zoek naar een nieuw thuis…

Ik zal de verhalen met een aantal korte zinnen samenvatten.

Als enigste mens overblijven in het universum.

Een vreemdeling neemt een jongen mee op zijn vlucht, naar een bekende wereldstad in de dystopische toekomst van de planeet aarde.

In een dystopische wereld een uitgestorven diersoort terug proberen te vinden. ( als we zo doorgaan, is dit echt onze toekomst ).

Het verhaal Vluchteling is mijn favoriet. Een jonge vrouw die zich wil bewijzen enneen man die iemand op het spoor is. Het leven op Mars in twee verhaallijnen. Erg boeiend en de titel wordt pas tegen het einde duidelijk. Iedereen rent wel eens ergens voor weg.

Komen dromen weleens echt uit? Hooper hoopt van wel.

Per ongeluk iets groots ontdekken.

Op zoek zijn, naar iets of iemand. Hoe kun je ze weer terug vinden?

Wil jij een zwart gat van dichtbij bekijken?

Alleen zijn, wanneer het einde van alles nadert.

Dit boek krijgt van mij 5 verdiende sterren en ik kijk uit naar de volgende bundel. Een echte aanrader voor SF liefhebbers! Leest toegankelijk en vlot.