Schrijver van de maand April 2019: Garvin Pouw, blikt vooruit.

Garvin Pouw blikt vooruit.

Een antwoord op de vraag: wat mogen we de komende jaren van Garvin en Valtada verwachten?

Om te beginnen verschijnt op 11 mei de roman ‘Schimmenstorm’, een direct vervolg op mijn debuut ‘Schaduwkoningin’. Dat betekent dat er in een periode van 16 maanden 4 romans door mij zijn uitgebracht, maar ik ben nog lang niet klaar. Wie mij volgt weet dat ik 16 manuscripten op voorraad heb en ik ben nog absoluut niet klaar met mijn publicatiedrift. Op dit moment lopen er twee series naast elkaar: mijn hoofdserie ‘Valtada, De kronieken van Azeria’ en daarnaast ‘De kronieken van de Valta’, een reeks die vooralsnog bestaat uit ‘Schaduwkoningin’ en ‘Schimmenstorm’.

Het eerste boek waar ik mij nu op richt is een derde deel in ‘De kronieken van Azeria’ getiteld: ‘Sporen van het vergetene.’ Dat boek verwacht ik in de loop van volgend jaar uit te brengen. ‘De kronieken van Azeria’ bestaat in totaal uit zes delen. Het is oud werk van me, en ik ga vrolijk verder met publiceren tot ze er alle zes staan.

‘De kronieken van de Valta’ is een ander beestje. ‘Schaduwkoningin’ schreef ik in 2012. ‘Schimmenstorm’ voor driekwart in 2013 en de laatste hoofdstukken in 2018. Een derde deel voor die serie betekent voor mij een geheel nieuw te schrijven boek. Een uitdaging waar ik twee weken geleden mee ben begonnen. Al met al kijk ik dus tegen een negen-boeken-plan aan waarbij ik bijna op de helft ben.

Houdt het daarna dan op?
Nee hoor, ook dan liggen er nog acht vervolgmanuscripten klaar voor iedereen die in Valtada wil blijven vertoeven. Ik probeer de projecten echter voor mijzelf behapbaar te houden, vandaar eerst deze twee series afronden en daarna bekijk ik hoe verder te gaan met de rest.

Voor dit jaar wil ik mij nu eerst wat gaan concentreren op de verkoop. Met Godijn Publishing sta ik op vrijwel alle festivals waar we vorig jaar ook stonden en we doen zelfs wat nieuwe aan! Zo staan we op Keltfest, Rapalje zomerfolk, Fable and fantasy Emmen, Elfia Arcen, Fantasyfest, de Archeon Midwinterfair en Castlefest winter editie. Volgend jaar wil ik graag eens een festival in België uitproberen. Dat was voor dit jaar al de bedoeling, maar de data vielen verkeerd dus volgend jaar beter.

Zo zijn er wel meer plannen die nog niet tot wasdom zijn gekomen. Graag zou ik voor Valtada een webpagina aanmaken, maar ik mis nog iemand in mijn netwerk met de expertise, en mijn eigen relatie tot computerzaken ontaardt nogal snel in vloeken.
Verder staat er nog een ‘Schaduwkoningin’ E-book op de to-do list en ik tinker nog wel eens aan een Engelse vertaling voor dat boek (iets waar ik echt weer eens tijd in moet steken).
Begrijp me niet verkeerd, ik ben prima op mijn plek in de Nederlandse Fantasyniche, maar ik ben mij er ook van bewust dat het een relatief kleine markt is en zal blijven. Internationaal experimenteren is een droom waar wel meer collega’s mee spelen. In mijn optiek zou een Duitse ‘Schaduwkoningin’ niet misstaan, maar aan de andere kant? Laten we proberen de beide beentjes op de grond te houden. Ik ben hier pas 16 maanden, dat negen boekenplan is wellicht al ambitieus genoeg.
Al dat redigeren is leuk, lief en aardig, maar mijn hoofd bruist weer van de schrijfideeën en ik snak naar een uitlaatklep voor nieuw materiaal. De uitdaging voor de komende periode wordt dan ook een zoektocht naar balans tussen redigeren en publiceren voor lezers aan de ene kant, en daarnaast de ruimte vrijmaken voor mijn eigen creatieve ei. Eén ding is zeker: me vervelen is nog lang niet aan de orde!