Boek van de maand Augustus 2019: Vergane Glorie

Hierbij stel ik in deze groep mijn nieuwe boek Vergane Glorie voor!

Het is een opzichzelfstaand fantasy verhaal wat zich afspeelt in de steentijd. Graag vertel ik wat over het ontstaan van het verhaal en deel ik de flaptekst met jullie!

Naast schrijven hou ik erg van reizen en het mooiste vind ik dan de ruïnes van een vroegere samenleving bezoeken. Het geeft mij altijd een gevoel van rust en van ontzag. Het was tijdens het bezoek aan een ruïne dat het idee voor Vergane Glorie ontstond. Ik was zo benieuwd hoe het er vroeger uit had gezien en legde mijn hand tegen een vervallen muur. Kon ik daarmee maar een visioen van het verleden krijgen… Dat was helaas niet zo, maar het gaf wel nieuwe inspiratie.

En die inspiratie groeide uit tot een volledig verhaal waar dit de flaptekst van is:

Geesten van voorouders die over je waken, Goden die de wereld hebben geschapen… Het zijn niet meer dan verhalen voor de jonge jaagster Anya. Totdat ze zelf een visioen van vroegere tijden krijgt. De ruïnes waartussen ze leeft, veranderen in een prachtige tempel en tonen haar een glimp van het leven van iemand anders. Het versterkt haar wens om haar banden met haar voorouders aan te halen en zichzelf te bewijzen op een zielentocht. De traditie dat alleen mannen dit mogen doen, wil ze doorbreken.

Wanneer Anya wordt beloofd aan een vreemde en haar eigen dromen in duigen vallen, keert ze haar volk de rug toe. Wat willen de visioenen haar laten zien? Ze begint aan een gevaarlijke reis en volgt de visioenen naar de ruïnes diep in het gebied van de kannibalen om antwoorden te vinden en een allesbeslissende keuze te kunnen maken.

Wil je meer weten over mij en Vergane Glorie?

Kom dan op Castlefest langs bij uitgeverij Zilverspoor en Zilverbron waar ik met mijn nieuwe boek sta.

Of bekijk mijn website http://www.johanlubbers.nl waar je ook een eerste hoofdstuk van mijn vorige boek De Komeet – Doktoren van de Staat kan lezen.

Of volg mijn instagram johanlubbers_ waar ik wekelijks een serie van drie foto’s plaats.
Hartelijk groeten,
Johan Lubbers