Q.c.a Goethals- De rand van de wereld

Ginter en Marie worden samen met Amicus op een queeste gestuurd. Asmadorn wil van ze af. Dit is zijn kans om van ze af te komen. Amicus heeft namelijk een Okler gezien. En ze moeten nu bewijzen dat deze wezens echt bestaan.

Wat volgt is een gigantisch avontuur, dat hen naar een gebied onder de Himalaya brengt. Ze moeten op deze queeste hun eigen krachten gebruiken. Er is geen magie tot hun beschikking. Ze zijn ten dode opgeschreven!

Het leukte aan dit boek vind ik alle fantasy wezens. Er komen er echt heel veel voorbij. Maar ze passen allemaal in deze wereld. Ze horen er thuis. Er zijn bijvoorbeeld gigantisch grote mieren. Een kraken, dwergen, griffioenen, sfinx, kobolts, weerwolven en eenhoorns.

Een prachtige onderwater wereld, die je bij blijft. Hades in zijn onderwereld en de minotaurus. Het is een groot avontuur.

Het laatste gedeelte is minder avontuurlijk, maar wel een stuk oorlogsactie.

Wat het bijzonder maakt is dat de auteur 12 jaar oud was, toen hij het eerste boek scheef. En toen dit boek uitkwam was hij 15, 16 jaar oud. En dat is echt enorm knap, op zo’n leeftijd. Je merkt er helemaal niets van. Hij schrijft volwassen. Goed gedaan!

Het leest vrij vlot, maar de vlaamse zinsindeling of woorden, zorgen soms voor een beetje oponthoud. Je wilt toch weten wat er staat. Maar dat kun je zelf in de goede volgorde zetten of opzoeken op google.

Dit boek is een vervolg op de voorspelling. Deze heb ik niet gelezen. De uitgever zei dat het prima los te lezen was. En daar hebben ze gelijk in. Maar.. ik mis echt een stukje van: hoe zijn de kinderen in deze wereld terechtgekomen? En de grote magier, waar ze het steeds over hebben, ken ik ook niet. Het is absoluut niet storend, maar het is wel nieuwsgierigheid.

Het boek krijgt van mij 4****.