Matt Stanton- Max Modderman: Plankenkoorts

Max is de grappigste van de klas…. totdat hij van zijn troon wordt gestoten, mede door zijn aartsvijand. Hij is zijn status kwijt. Niemand lacht meermom zijn grappen. Max snapt er helemáál niets van. Dan komt er een talentenjacht op zijn pad. Dit is zijn kans om weer de grappigste te worden. Maar er staat een groot obstakel in de weg….een vreselijke clown! Oook zijn privéleven loopt niet meer op rolletjes. Zijn opa is spoorloos verdwenen. Hugo probeert hem te helpen, met beide problemen. Maar het gaat weer goed mis. Op het podium, staat Max met een mond vol tanden. Hij is zelfs bang…..

Een boek boordevol humor, waar je soms echt van in een deuk ligt. Het boek is iets minder spannend, dan de eerste. Dit boek speelt méér in op je geweten. Wat zou jij doen? Wat het beste is, voor jezelf? Of denk je na over de gevolgen voor anderen?

En dat allemaal verpakt in een luchtig, lollig jasje, maakt het weer een feest om te lezen.

De illustraties zijn grappig en passen precies in het verhaal.

Hugo is best onnozel en grappig. De eend is ook weer van de partij. Max kijkt anders naar de wereld, dan de meeste mensen. Dit zorgt voor zeer grappige momenten. En vaak ook wanneer je het niet verwacht. Erg vlot geschreven, met lachgarantie!

4****