Kirsty Ferry – De betovering van kerstmis

Een magisch kort verhaal om echt mee in de kerststemming te komen. Ailsa is een weddingplanner en deze kerst, heeft ze een bruiloft te regelen. Er willen niet vaak mensen trouwen op eerste kerstdag, maar zij vind het niet erg. De bruiloft wordt gehouden in het prachtige Carrick park hotel, dat een fascinerende geschiedenis heeft. Ailsa is heel benieuwd naar het leven van een van de vroegere bewoners : Ella. Ella is niet oud geworden. Tragisch verhaal. Een van de bruiloftsgasten komt haar bekend voor. Het klikt metéén , maar er is iets met hem…. Als ze wakker wordt na een leuk gesprek met deze leuke man, wordt ze wakker in het verleden, ontmoet ze Ella en haar familie. Maar ze mag de geschiedenis niet veranderen… De magie zet haar voor een moeilijke keuze. Kerst op het landgoed is altijd magisch mooi .

De sfeer is prachtig, knus, winters en liefdevol. Als lezer is het erg fijn. De magie van kerst en de mysterieuze man in het leven van Ailsa, maken het verhaal. Het is niet spannend, maar wel lekker nostalgisch. En dat zoek ik ook in een kerstverhaal.

Leuke feelgood roman, met een vleugje magie. Alleen vond ik het einde iets te snel gaan, had ik graag meer uitgewerkt gezien. Of misschien wil ik stiekem gewoon meer!

Cijfer 7,5. Dat zijn 3,75 sterren.