Stephan pastis- Flip fiasco

Dit is het eerste boek van Flip. Flip is een detective. Samen met zijn zakenpartner Fiks lost hij allerlei mysteries op. Dat klinkt best makkelijk, maar dat is niet zo als je zakenpartner een ijsbeer is. Een ijsbeer die snel afgeleid is door alles wat eetbaar lijkt te zijn. En een ijsbeer die overal kan slapen….

Flip pobeert diverse zaken op te lossen, maar zijn moeder verpest veel voor hem. Hij begint hem te knijpen als de Segway van zijn moeder wordt gestolen. Hij moet hem terug vinden, voor ze erachter komt. Hij weet wie het gedaan moet hebben. Maar om een of andere reden, wil hij de hele tijd haar naam niet noemen. Ze krijgt steeds een zwart vlak voor haar gezicht.

Flip,zorgt voor problemen en komt in de knoei te zitten op school. Hij heeft een grote fantasy en een hekel aan de bowlende vriend van zijn moeder.

Dit boek is geschreven in dagboekvorm. Flip legt alles uit, dmv lijstjes, tekeningen, strips en superslimme plannetjes. Hierdoor krijgt deze graphic novel een extra laagje levendigheid. Je moet geheid schateren van het lachen.

Het leven gezien, door zijn ogen is nogal komisch, grappig en vernieuwend. Misschien ook wel herkenbaar. We zijn allemaal kind geweest he… de wereld zit dan anders in elkaar.

Leest lekker snel en zorgt voor een glimlach op je gezicht. 4****