Steve Cole – Z-Rex

Dit engelstalige boek,met echte 3d cover neemt je mee naar het leven can Adam Adler. Adam is op de vlucht voor een monster met sherpe tanden. Een dinosaurus die zichzelf Z (zed) noemt. Ja, hij kan praten! Hij kan ook vliegen. Hij kan zichzelf onzichtbaar maken. En bommen onschadelijk maken… en nog veel meer. Deze dinosaurus is genetisch gemanipuleerd en kan echt nadenken. Maar hij wordt opgejaagd door een naar bedrijf. Tegen wil en weten in, moet Adam samen met Zed vluchten naar Schotland. Adam wordt ontvoerd door Z en heeft niets te willen. Toch begint hij Z, steeds beter te begrijpen. Maar het is en blijft een monster toch? Hij scheurt mensen in stukken, eet ze op of maakt ze zonder genade dood. En hij wil maar een ding: wraak nemen!! Adam zit er middenin, omdat zijn vader Zed tot leven heeft gebracht.

Een spannend,bloederig verhaal over vriendschap, familie, vertrouwen en doen wat juist is. Met een grote knipoog naar Jurassic Park en genetische manipulatie. Laten we hopen, dat dit nooit kan in de toekomst. Het is een waarschuwing. Knoei niet met dingen, waar je helemaal geen verstand van hebt……

Het leest soms vlot, soms niet. Er staan woorden in die ik moest opzoeken, of het is een klein beetje dialect af en toe. Dat haalt mij wel uit het verhaal hoor.

De eindstrijd is episch en geweldig beeldend op papier gezet.

Ik geef het boek 3,5 sterren.

Vorig jaar met kerst gekregen en nu bespreek ik het boek!

Fijne kerstdagen!!!!