Mark Salisbury- Een koffer vol fabeldieren

Dit boek stond al een tijdje op mijn verlanglijstje.

Het staat boordevol met informatie over de film. Kleding, acteurs, jk rowling, foto’s, uitleg en persoonlijke meningen.

Leuke extra’s zjjn bijvoorbeeld de flyers uit de film. Maar ook de wanted posters, vindt je in zijn geheel terug in dit boek. Prachtige landkaarten. Je eigen toverstokkenvergunning. Maar ook zit er bijvoorbeeld een idkaart in van een van de Macusa leden met 3d foto. Het is allemaal uitvouwbaar of uitklapbaar en het is zo enorm gedetailleerd. Deze film heeft zoveel extra dingen, alles is bedacht door grafische vormgevers. De set was enorm groot, je krijgt een kijkje op de set. Ook worden de fantastic beasts besproken. De personages krijgen ook allemaal hun eigen hoofdstukje. De plaatsen waar het verhaal zich afspeelt komen ook allemaal aan bod.

Er komt veel kijken bij het maken van zo’n film. Hierin kom je alles te weten en meer. Een echte aanrader voor De fans. Het is een heerlijk boek om te lezen en te beleven. Op een speelse manier is deze informatie luchtig op papier gezet. Een lust voor het oog. Prachtig vormgegeven!

Toch vind ik af en toe, dat ze met de tekst een beetje in herhaling vallen. En ook is er iets mis met de vertaling/ of het vreemd afbreken van woorden. Dit leest wel onprettig. Ik denk dat de redactie hier wat steekjes heeft laten vallen. Dat is erg jammer. Want het boek was best duur. Nu is het hier En daar goedkoop en dat is geweldig.

Ik deel in deze recensie een paar foto’s van de inhoud. 4****