Schrijver van de maand 2020: Alice Bakker- Schrijven op Vlie

Schrijven op Vlie
‘Stel je voor dat je hier op vakantie bent, dan kun je vandaag helemaal niks.’ We zitten aan het ontbijt en een van mijn collega-auteurs wijst naar een stelletje dat even verderop aan een tafeltje zit. Wij zijn niet op vakantie. Wij zijn aan het schrijven.

Met acht auteurs zit ik op dit moment op Vlieland. Tussen het duin en mijn balkon raast de wind flink en vanaf verschillende kanalen komt tot ons dat storm Ciara op dit moment op Vlieland op zijn ergst is. Mij heeft de wind niet. Ik zit in een groot hotel dat vast niet omwaait en ik zit in de flow. Mijn vierde boek is al flink op streek. Sterker nog: ik hoop morgen de eerste versie mee naar huis te nemen.

Hoop, inderdaad. Het hangt af van drie factoren. 1. Of ik straks op weg naar de lunch in het paviljoen niet wegwaai. 2. Of ik genoeg zin en inspiratie heb voor het laatste stuk. En 3. Of de boot morgen wel richting Harlingen gaat, want vandaag ligt het hele vaarschema op zijn gat. De werktitel voor mijn vierde boek is ‘Mooie Lucht’. Ik denk dat ik het aanpas naar ‘Stormachtig’.

Ik houd jullie op de hoogte!

Alice Bakker is YA-auteur van de boeken ‘Slapen doen we morgen weer’, ‘Ze zien mij niet’ en ‘Jouw spel, mijn regels’. Op dit moment werkt ze op stormachtig Vlieland aan haar vierde boek.

Advertentie

One thought on “Schrijver van de maand 2020: Alice Bakker- Schrijven op Vlie

  1. Pingback: Schrijven op Vlie – YA-auteur en freelance schrijver | Alice Bakker

Reacties zijn gesloten.