De boekenwereld van: Tazzy

Ik wil zelf graag beginnen. Dus het interview is met mezelf!

Ik ben Tazzy, 38 jaar jong en woon in Anna Paulowna, de kop van NH.

1. Waarom lees je graag?

Om even helemaal te ontspannen en te ontsnappen uit mijn dagelijkse leven. Het is heerlijk om de deur dicht te doen en een nieuwe deur te openen, naar een andere wereld. Een goed boek zuigt mij helemaal het verhaal in!

2. Wat voor genres, lees je het liefste?

Fantasy, horror, SF en oorlogsverhalen.

3. Maak een boekentop 5, en vertel erbij waarom juist dat boek zo goed is?

Deze vraag is best moeilijk. Ik heb 5 boeken gevonden, die ik steengoed vind.

* Dark Matter is een boek, dat me nooit meer loslaat. Parallelle werelden. Het zit zo goed in elkaar, dat je echt vragen gaat stellen aan jezelf. Wat als? Dit is een boek dat ik 6 sterren had willen geven. Het is een thriller, maar ook SF. Niet in een hokje te stoppen. Het is een ervaring op zich!

*De orde van de feniks. Harry potter kreeg mij niet alleen weer aan het lezen… Dit is het deel waar Harry zich voor de rest van zijn leven verder vormt. Hij verliest geliefden…. De magie van het om middernacht een boek te kopen, heeft dit ook mijn favoriet gemaakt. De fans in de rij, de verwachtingen, het avontuur…. En het was ook het eerste boek in jaren, waar ik een traantje bij heb gelaten.

*De griezelbus. Ik heb ze verslonden vroeger. Nu nog steeds. Paul van Loon was de allereerste schrijver, waar ik echt fan van werd. Hij schreef echte grumor, waar ik naar snakte. Zeker als je moeder van Stephen King houdt. Horror zit in mijn bloed.

* Echo. Een vrij nieuw boek nog…. Maar zo goed geschreven. Het kroop echt onder mijn huid. Nog steeds. Tijdens het lezen had ik het berekoud, kon het niet wegleggen en had constant een nerveus gevoel. Dat is een geweldige ervaring.

* Toevluchtsoord is een verhaal dat zomaar echt zou kunnen worden. Wat zou jij doen als de wereld ten onder gaat? Ben je een overlever of niet? Dit boek is zo spannend. Nagelbijtend goed! De gebeurtenis in dit boek laat mij nooit meer los! Heerlijke beklemmende horror. Een blokhut kan erg claustrofobisch zijn, ook al zit je in een heel groot bos.

4. Hoeveel nog te lezen boeken heb je?

Recensie exemplaren rond de 20. Eigen boeken: ik ben gestopt met tellen, toen ik op 300 was. Lol.

5. Hoe sorteer jij je boeken in je kast(en)?

Op uitgever en series. Soms ook op auteur.

6. Welk boek kon jou echt niet bekoren?

Deze is ook niet echt makkelijk. Ik heb een keer een boek gekregen over uitdijend bewustzijn. Geen touw aan vast te knopen! Maar ook boeken als: de demon van Felswyck (Jurgen Snoeren), De zaden der hoop (Owan Drake) en Bastaardvlekken (Eva Gabriella), waren absoluut mijn ding niet.

7. Heb je instagram/ blog/ twitter/ Facebookgroep?

@tazzyjoe op Twitter

Tazzy.loves.books op Instagram

Ik.hou.van.spannende.boeken op Instagram

Signedbookscollection op Instagram

Facebook: ik hou van horror fantasy en spannende boeken!!!! En ik hou van historische leerzame boeken en romans ( beiden ook op mijn WordPressblogs).

8. Welk boek was je favoriet, toen je klein was?

De griezelbus, toen ik zelf kon lezen. Daarvoor sprookjes van Grimm, Andersen en Schateiland.

9. Lees je ook in andere talen? Zo ja, welke?

Ik lees Engelstalig. Heb vroeger ook Duits gelezen. Tegenwoordig niet meer.

10. Wat is de mooiste boekencover ( als je er niet uitkomt, mag je er meerdere noemen).

Ik werd verliefd op de boeken van Cassandra clare. Door de cover van het eerste mortal instruments boek. De andere 5 vind ik ook prachtig. Maar er zijn veel mooie covers tegenwoordig. Deze serie blijft mijn favoriet.

11. Favoriete auteur(s)?

Teveel om op te noemen.. Tais Teng, Paul van loon, J.Sharpe, Peter DeWillis, Cassandra clare, Dean Koontz, Tom Fletcher, Jk Rowling, Blake crouch, Thomas oldeheuvelt, Martijn adelmund, Anthonie Holslag, Alle 3 de King mannen, Julie Kagawa, Pepper Kay, Lydia van houten,R.l stine, James Herbert, Johan Klein Haneveld, Sonn Franken en zo kan ik nog wel even doorgaan!

12. Ga je graag naar boekenevementen? Zo ja, waar ben je dan allemaal al geweest?

Ik ben bijvoorbeeld op het boek10 evenement geweest, boekenfestijn, lanceringen, markten, castlefest, Elfia, Dutch comic con, rondvaarten met auteurs, ABC heeft leuke evenementen soms en Scheltema ook. Genoeg te beleven in boekenland!

13. Zou jezelf een boek willen schrijven, of heb je dat al gedaan?

Nee, ik denk ook niet dat ik het kan. Ik hou het maar bij lezen!

14. In welke wereld ( uit een boek) zou jij wel eens een kijkje willen nemen?

De Harry Potter wereld. Middenaarde. Schaduwjagerswereld. De Fey wereld van Julie Kagawa.

15. Wil jij 1 of meerdere foto’s laten zien, van jezelf of je boeken( kast) en er uitleg bij geven evt.