Cynthia Fridsma- Help

Dit is al weer het derde boek (Engelstalig) dat ik mag lezen over Sybil en haar team. Sybil is een vampier en met haar ATU team strijden ze tegen bovennatuurlijke wezens, vampiers, terroristen en onrecht. In dit verhaal komt er een groot gevaar terug uit de hel: Dokter Josef Mengele. De nazi-arts die expirementeerde op de mensen in zijn gevangenenkamp. En hij experimenteert nog steeds op mensen. Hij heeft een duivels plan bedacht om mensen naar zijn wil te laten buigen. Hij wil hun lichaam en geest overnemen. Dit doet hij door middel van enge pillen. Deze pillen hebben een vreselijk effect op het menselijk lichaam. Mensen veranderen in wandelende bommen!

Sybil is verliefd op een mens en ze injecteert zoveel mogelijk vloeibaar zilver, om menselijker te blijven. Maar in deze zaak, heeft ze juist haar vampier-krachten nodig. Dus staat ze voor een moeilijke keuze.

Het is een verhaal dat je beet grijpt. Mengele is een afschuwelijke man. Hij is gestoord. Hij moet gestopt worden. De geesten uit zijn verleden, duiken op en geven op een bijzondere manier hulp aan Sybil. De stukjes uit zijn oorlogsjaren, zijn echt horror. Deze man heeft echt bestaan en deed dat soort dingen echt. Dit maakt het wederom tot een verhaal, dat zeer echt aanvoelt. De auteur verweeft geschiedenis, het heden en fantasy tot 1 geheel. Dat deed ze in het vorige boek ook. Dat is echt knap gedaan en kom je niet vaak tegen.

Als horror liefhebber is het smullen geblazen. Het kan behoorlijk bloederig worden….En best goor…..De spetters vliegen je soms om de oren. Het is beeldend geschreven, dus je ziet het voor je.

Sybil zit ook mentaal erg met zichzelf in de knoop. Ze krijgt allerlei gevoelens. Zelfs moederlijke gevoelens, dat is wereldvreemd voor haar. Ze probeert er mee om te gaan. Haar persoonlijke strijd is ook bijzonder om te volgen.

Dit boek heeft van alles wat en zit goed in elkaar. Geschiedenis gemixt met hedendaagse horror.

Het einde is wel weer behoorlijk open…..Dus dat belooft meer. En ik kijk er naar uit!

Ik geef het 4,5 sterren.